Viime vuosina kaappiini on kertynyt melkoinen määrä juoksuvaatteita. Uudenvuoden lupaukseni olikin, että vuonna 2017 en osta uusia juoksuvaatteita. Aika monet rikkovat uudenvuoden lupauksensa jo tammikuussa. Nähtäväksi jää miten minulle käy vai ilmestyyköhän kaappiini vielä jotkut ihanan värikkäät trikoot tänäkin vuonna?

Kaksi ehdotonta suosikkiani juoksuvaatteiden valmistajista ovat Kari Traa ja Asics. Urheiluvaatteiden tulee olla laadukkaita. Värien ja materiaalin tulee kestää päivittäistä pesua. Lisäksi vaatteen tulee näyttää hyvältä ja tuntua päällä mukavalta. Pidän värikkäistä urheiluvaatteista. Varsinkin erittäin kirkkaat huomiovärit kuten: oranssi, lime ja pinkki ovat suosikkejani.

Kari Traa jonka vaatteista tykkään on norjalaisen entisen freestylehiihtäjän vaatemerkki. Vaatemerkki on perustettu 2002 kun entinen olympiavoittaja lopetteli uraansa ja siirtyi vaatetusalalle. Kari Traan vaatteita olen ostanut Intersportista, Stadiumista, Stockmannin Hulluilta päiviltä sekä eri verkkokaupoista. Useimmiten olen löytänyt myös alennusmyynneistä oikein kivoja kokonaisuuksia.

kari-traa-2  21315973503_a859c9a31f_o

Näistä Kari Traa housuista pidän koska niissä on useita värejä ja siten helppo yhdistellä muihin vaatteisiin. Housuissa on hyvät heijastimet pohkeiden kohdalla ja pieni tasku avaimille takana vyötäröllä. Minulla on samasta kuosista myös paita, mutta yhdessä ne näyttävät siltä kuin olisin lähtenyt alusasukerrastossa lenkille.

koski

Tässä kuvassa on Kari Traan juoksutakki ja jalassa mustat Asics kompressio trikoot. Samat Asics kompressiotrikoot on tuossa artikkelikuvassa oransseilla raidoilla. Oransseilla raidoilla housut näyttävät siltä kuin välistä näkyisi paljasta ihoa, mutta tiukkaa kangasta on koko housut. Takista pidän kovasti, koska se on ihanan värikäs ja hyvin muotoon leikattu kapea malli. Tekninen vaate hengittää hyvin ja päästää kosteuden pois iholta kun alle vielä laittaa teknisen paidan. Tämä Kari Traa takki kestää myös pienen vesisateenkin kastumatta. Kokonaisuuten sopii vielä hyvin Nike Air max  kengät, jotka ovat hyvin vaimennetut ja upean kirkkaan väriset.

ideapark-2

Kuva on otettu toukokuussa Lempäälän Ideapark juoksusta. Ilma oli todella kylmä ja kostea, joten vaatetta on siksi hieman normaalia enemmän päällä. Takki on Asics kevyesti topattu juoksutakki, jota yleensä käytän talvella merinovillaisen Kari Traa alusasukerraston kanssa. Tässäkin takissa pidän siitä, että sen malli on erittäin kapea aivan kuin teetetty minun mittojen mukaan.Housuina tässä on Kari Traan violetit trikoot jotka eivät ole kompressiohousut, mutta muuten oikein napakkaa materiaalia. Alle vielä korkeakauluksinen tekninenpaita pirteässä värissä.

Juosta voi toki vähemmälläkin vaatevarastolla. Tärkeintä on että kengät ovat hyvät ettei tule kipuja ja rasitusvammoja jalkoihin. Itse tykkään muutenkin kiinnittää huomiota pukeutumiseeni, joten se näkyy myös tässä juoksuharrastuksessani ”mihinkäs se tiikeri raidoistaan pääsisi”.

4 vastausta artikkeliin “Värikkäitä urheiluvaatteita juoksuun

 1. Hei!

  Onko tietoa että onko noista kompressiohousuista / –sukista hyötyä pyöräilyssä?

  – Aki

  Tykkää

  1. Kompressiovaatteiden valmistajat lupailevat, että tuotteet antavat tukea lihaksille suorituksen aikana, voimistavat verenkiertoa, auttavat kuona-aineiden poistumista elimistöstä sekä tehostavat harjoituksen jälkeistä palautumista. Kompressiovaatteista voi miettiä ovatko ne kiristävät vai kirittäjät? Olen pyöräillyt kompressiohousuilla useinkin. En tykkää pitää varsinaisia pyöräilyhousuja vaan laitan alle pehmustetut pyöräilyalushousut ja siihen päälle sitten sään mukaan pitkät tai lyhyet trikoot. On vaikea sanoa onko niistä hyötyä?

   Tykkää

  1. Itselläni on kilpirauhasenvajaatoiminta (ei toimi lainkaan) ja ikää 50 vuotta, joten kyllä minä joudun tekemään valintoja, jotta pysyn hoikkana. Pyrin pitämään painoni 58-61 kg välillä ja olen 171 pitkä. Jos paino hiipii yli tuon rajan kuten loppuvuodesta kävi otan yleensä aika tiukan parin viikon rutistuksen ja pudotan painoa 1kg/viikko vauhdilla siihen normaali painooni. On helpompi pitää paino kurissa kun ei päästä sitä nousemaan huikeasti. Tosin minulla tuli aikoinaan molemmista raskauksista noin 25 kg extraa ja sain ne pois noin puolessa vuodessa. Minulla itsellä ainakin tärkeämpää on se mitä syön painonhallinnan osalta. Liikunta sitten muokkaa vartaloa ja tukee painonhallintaa. Itse liikun paljon ja kestävyysurheilen, silti pidän ehdottomasti tärkeämpänä tuota ruokavaliota. Myös iho ja hiukset voi hyvin kun syö terveellisesti. Toki minä välillä herkuttelen, mutta se ei saa olla jokapäiväistä. Joitakin valintoja olen tehnyt jo vuosia sitten kuten: en käytä sokeria teessä/kahvissa, en syö makeisia tai perunalastuja. Paheiden summa on kuitenkin vakio, joten välillä syön pullaa ja keksejä. Alkoholia käytän melko vähän, mutta en ajatellut ruveta absolutistiksi :).
   Sitä voisi miettiä mistä sitä voisi luopua ja mitä jättää tilalle – minulla se on toiminut. Onhan se ruoka myös nautinto, joten ei liian kurjaa saa tehdä tuosta syömisestä jos kaiken hyvän iltseltään kieltää.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s