Käytän Pinterest kuvapalvelua pukeutumiseni ideapankkina. Tällä kertaa keräsin outfit ideoita sinisistä farkuista. Katso mitä löysin kuvapankista ja millaisia omia versioita olen niistä tehnyt. Pinterest tilini on julkinen netissä, joten jos kiinnostuit tämän tyyppisestä tyylistä voit alkaa seuraamaan Pinterest tilini pukeutuminen kansiota, jossa on noin 600 erilaista asukokonaisuutta. Jos haluat itse luoda Pinterest kuvapankin voit käyttää siihen Fb-tunnuksiasi.

a70371fbcd078bc81274c9b97ecd7835
Kuva lainattu Pinterest

Tässä omassa versiossa on Max Maran tekoturkis – neuleliivi, joka on löydetty vuosia sitten Hietsun kirppikseltä, eikä hinta paljon päätä huimannut. Liivin alla minulla on kapea Promodin puuvillainen paita. Farkut on ostettu Istanbulista Suuresta basaarista muutamalla kympillä. Kaulakoru on hankittu muutamalla Dollarilla New Yorkista Manhattanin alueelta. Kyseisellä alueella oli kymmenittäin edullisia ”rihkamakoru kauppoja” vieri vieressä. Over knee saapikkaat korkeilla koroilla on tämän talven ostos Forumin Mangosta.

oma-1-2
Oma versio turkisliivistä ja farkuista

Tämä löytämäni kuva tuossa alla on yksi suosikeistani. Talvella tämän kokonaisuuden voi pukea villakangastakin alle, jolloin usein jätän tuon farkkupaidan pois tuolta ruututakin alta. Syksyllä ja keväällä yhdistelmä on tarpeeksi lämmin kun laittaa tuon koko setin eli: puuvillainen raitapaita, farkkupaita ja plazer. Itse harvemmin käytän korkeita avokkaita, koska monesti ne ovat liian kylmät tai epäkäytännölliset suomen ilmastoon.

a20a469cd8526e25ca44311c706df3c1
Kuva lainattu Pinterest

Omasta vaatekaapistani kokoan tuo kokonaisuuden seuraavasti. Bandoleran plazer on löytynyt joskus alennusmyynnistä. Farkkupaita on vanha ja pitkään ollut kaapissani. Raidallinen puuvillapaita on Makian t-paita, jotta ei tule liian kuuma. Farkut on tyttären hylkäämät Levikset, joissa on juuri oikea ”farkunsininen väri”. Lainasin näitä Leviksiä joskus tyttäreltäni ja venytin ne kuulemma pilalle. Olen siis syyllinen housujen hylkäämiseen ja sain sitten pitää ne omanani. Jouduin sitten ostamaan kyllä tyttärelle uudet housut tilalle. Saapikkat on italialaiset ja ostettu ja Kauneusmessuilta vuosia sitten Helsingin Messukeskuksessa.

Oma versio ruutua & jeans
Oma versio ruutua & jeans

Tämä kuva ei heti ideana puhutellut minua. Tarkemmin katsottuna huomasin, miten saisin siitä oman versioni. Tässä tyylissä minua viehättää klassisuus, jota on rikottu jollain poikkeuksellisella yksityiskohdalla. Kengät ovat tämän lookin se jotain speciaalia. Suomestakin kaupoista löytyy nykyään jo hyvän näköisiä kenkiä ja ainahan voi tilata myös ulkomaisista nettikaupoista. Itse ostan paljon kenkiä matkoilta, koska pidän erikoista kengistä.

dc5c556eeab98cfc3ae65e6894b3d20d
Kuva lainattu Pinterest

Oma versioni on koottu seuraavasti. Takki on Versacen ja olen ostanut sen 1999 Wienissä asuessani paikallisesta second hand desinger liikkeestä. Maailmalla löytyy suurkaupungeista kauppoja, jotka myyvät kalliita desing vaatteita käytettyinä. Versacen plazer on edelleen hyvässä kunnossa vaikka sen on ollut minullakin jo 17-vuotta. Takin alla minulla on H&M paita jossa ripsuja riittää – silittäjän kauhu paita. Kaulassa on isoäidiltä peritty Kalevalakoru. En muuten noista Kalevalakoruista oikein jaksa innostua, mutta tähän tuo sopii hyvin. Farkut on Onlyn. Kengät löysin Saksasta Reit im Winkel vuoristokylän kenkäkaupasta. Nämä kaunokaiset on hyvät jalalle ja pohjatkin on tehty suomalaiseen talveen.

Oma versio "Puumakengillä"
Oma versio ”Puumakengillä”

Suosikki paitani löydän useimmiten Naracamicie paita kaupasta. Paidat ovat italialaista mallisuunnittelua. Tykkään että paitojen tulee olla erittäin tyköistuvia. Näissä paidoissa on naisellinen leikkaus ja upeita malleja. Minulla on tämän valmistajan useampiakin paitoja ja kaikki ovat pysyneet värien sekä materiaalin suhteen hyvässä kunnossa 40 astetta vesipesulla. Kuvassa näkyvässä paidassa on: piilonapitus, hihat ja paidan selkäkappale ovat joustavaa materiaalia. Paidan etuosa on kauniisti koristeltu sinisellä pitsillä.

Omaa tyyliä Naracamice paidassa
Omaa tyyliä Naracamice paidassa

Musta ja tummansininen plazer ovat hyviä luottovaatteita. Molemmista saa kivoja rentoja versioita vaihtelemalla sinne alle erilaisia paitoja ja toppeja. Tässä Pinterestistä lainatussa kuvassa tulee hyvin idea esille: kapea ja konservattiven plazer piristetään hieman rajummalla paidalla. Mitä enemmän väriä ja tekstiä sen parempi.

1aa6920eae62663b66dfb397c77bbf2e
Kuva lainattu Pinterest

Tässä omassa versiossa on tummansininen Pull & Bear plazer, jonka olen ostanut Tallinnasta. Alla on Abercrombie & Fitch t-paita, jonka olen saanut kälyltäni kun kierrätämme vaatteita perheestä toiseen. Farkut on matalalla vyötäröllä ja ostettu Istanbulin Suuresta basaarista.

Oma tyyli
Oma versio plazer + farkut tyylistä

Toivottavasti löysit jonkun idean omaan pukeutumiseesi 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s