Kaunis ja houkuttelevan näköinen ruoka on monesti myös terveellistä. Värejä ruokaan saadaan käyttämällä marjoja ja yrttejä monipuolisesti. Joskus kaunis ruoka voi pelastaa ankeankin päivän. Kauniista annoksesta tulee myös sellainen olo, että annoksen tekijä on panostanut ruuan tekoon ja antanut sille ”hieman rakkautta”.

Hedelmäpizzan voi tarjota vaikka iltapalaksi, välipalaksi tai kahvin kanssa. Pizzasta saa tehtyä kauniin näköisen värikkäiden hedelmien avulla, joten sen kehtaa laittaa pöytään myös jos tulee vieraita. Muokkaamalla pizzan pohjaa saat annoksesta myös gluteiinittoman tai vähäkalorisen.

Pohjataikina

Raaka-aineet:

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl tomusokeria

50 g rasvaa (itse käytin voita)

1 kpl kananmunan keltuainen

2 dl appelsiinimehua

munat

Sekoita keskenään munankeltuainen ja tuoremehu

jauhot

Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet: vehnäjauho, leivinjauhe ja tomusokeri. Lisää jauhot hieman sulaneen rasvan joukkoon. Nypi taikina tasaiseksi muruksi. Taikinassa mahdollisesti tuntuvat paakut ovat tomusokeria joka sitten uunissa sulaa ettei tarvitse pelästyä jos seos tuntuu paakkuiselta.

taikina

Yhdistä muna ja tuoremehu seos jauhoihin. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita sen jälkeen hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

pellilla

Taikina on löysää ja sen voi kaapia leivinpaperin päälle taikinanuolijalla ympyrän muotoon. Riippuen siitä kuinka paksuja teet pohjista, taikinasta saa 1-2 pizzapohjaa . Minä tein yhden ison, mutta kaksi ohutta ehkä maistuisi paremmalle? Paista pohjaa 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia keskitasolla tai kunnes sen pinta ja reunat hieman ruskistuvat. Anna pohjan jäähtyä ennen kuin laitat täytteitä sen päälle. Voit tehdä pohjan myös esimerkiksi myslistä johon lisäät hieman rasvaa tai ihan vain kaupan valmiista tortillaletusta.

valmis-pizza

Pohjan päälle voi levittää esimerkiksi rahkaa. Hedelmät pysyvät paremmin paikoillaan ja rahka antaa makua pizzaan. Voit käyttää myös esimerkiksi Bulgarian jugurttia tai erilaisia marjahillokkeita pohjan päällä. Itse laitoin pohjan päälle mansikkarahkaa, joka oli minulla jo valmiina.

Mansikkarahka

500 g kotimaisia mansikoita

200 g maitorahkaa

2 dl kuohukermaa vatkattuna

1 tl vanilija sokeria

Sokeria (noin 2-3 rkl) tai makeutusainetta oman maun mukaan. Rahkan voi tehdä aika makeaksi, koska varsinkin pizzan päällä olevissa marjoissa on itsessään happamuutta.

lahikuva

Pohjan päälle siis ensin rahka ja sen jälkeen asetellaan hedelmät kauniisti rahkapedille. Lähikaupan hedelmä valikoimaa pizzan päälle: mansikoita, vadelmia, 2 kiiwiä, pensasmustikoita, ananasta, boysenmarjoja  ja sitruunamelissan lehtiä. Hedelmien päälle ripottelin vielä kevyesti tomusokeria ja mysliä. Sokerin voi toki jättää pois jos haluaa vähentää lisätyn sokerin määrää. Tomusokeri tuossa pizzan päällä ei minusta vaikuta makuun juuri lainkaan, mutta se pieni määrä tekee pizzasta hieman kauniimman näköisen. Päälle voi vielä laittaa syötäviä kukkia kuten: apila, kehäkukka, krassit, malva, orvokki tai ruiskaunokki. Nyt ei helmikuussa valitettavasti ollut ruokakaupassa syötäviä kukkia ja en lähtenyt erikseen kukkakauppaan hakemaan näitä pizzatäytteitä 🙂

lautasella

Tämä pizza on tehty nauttivaksi heti kun se on valmista. Säilyttäminen jääkaapissa saa pizzapohjan pehmenemään hedelmien kosteudesta. Meillä tämän pizzan säilyvyys oli noin 15 min kunnes se oli mystisesti kadonnut.

Yksi vastaus artikkeliiin “Hedelmäpizza

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s