Jäätelöpuikkoja aamiaiseksi? No tietenkin jos haluat olla maailman coolein äiti tai isä – siis miksipä ei? Nämä kaunokaiset on tehty jogurtista ja hedelmistä. Terveellistä aamiaista, mutta hieman totutusta poikkeavassa muodossa. Jogurttijäätelöpuikot eli frozen yogurt on helppoa ja nopeaa tehdä. Lisäksi se säilyy hyvin pakastimessa jos ei tule heti syötyä kun on valmista.

Paksu kreikkalainen jogurtti on suositeltavampaa jogurttijäätelön tekemiseen kuin kevyt jogurtit. Lisäksi laita joukkoon niitä hedelmiä mistä pidät. Kesäaikaan kannattaa ehdottomasti suosia oman puutarhan tai lähituottajien tuoreita tuotteita kuten mansikoita, mustikoita ja vadelmia.

Itse käytin valmistamiseen:

2 prk Valio kookoksen makuista Kreikkalaista jogurttia (eila)

1 kiwi

1 dl Lizi`s granola mysliä makuna punainen omena ja kaneli

pari mansikkaa

hieman hunajaa

tummia viinirypäleitä

Tästä raaka-aine määrästä tulee noin 6-8 puikkoa, riippuen siitä minkä kokoisia muotteja sinulla on.

Minulla on käytössä silikoniset jäätelömuotit. Nämä ovat helpot käyttää ja puhdistaa. Silikonimuotin hinta tosin on kalliimpi kuin muovisissa muoteissa.

Jos sinulla ei ole jäätelömuotteja niin voit käyttää esimerkiksi paperisia muffinssimuotteja.

Siivuta koristeluun käytettävät hedelmät ohuiksi siivuiksi. Isomman Kiwin tai mansikan siivun voi vielä laittaa puoliksi, jotta se mahtuu kauniisti muottiin. On hankalaa syödä jäistä ja isoa hedelmän palaa, siksi kannattaa kiinnittää huomiota siivujen kokoon.

Asettele ohuet hedelmän tai marjojen siivut kauniisti muotin pohjalle. Näissä muoteissa saa vielä tuon tikun vedettyä pois silloin kun täyttää muotteja.

Hedelmien päälle sitten varovasti lusikalla jogurttia. Lopuksi vielä hedelmiä päälle, jotta jäätelöt ovat kauniita molemmin puolin. Jos haluat enemmän kuituja aamiaiseen voit laittaa pieneen kuppiin mysliä ja dipata hieman sulanutta  jugurttijäätelöpuikkoa sinne. Itse laitoin mysliä jo valmiiksi jäätelöihinkin. Mysli pysyy paremmin kiinni jäätyneessä jugurtissa kun sen sekaan laittaa hieman hunajaa. Parasta mysliä mitä olen kaupasta löytänyt (maku + ulkonäkö) ovat Lizi`s. Granola myslit – valitettavasti ne ovat myös aika hinnakkaita.

Lopuksi jäätelöihin kannet päälle ja tikut työnnetään syvemmälle muottia. Muotit on hyvä täyttää reilusti, jotta kaikki kolot muotissa täyttyvät jäätelöstä. Näissä muoteissa jäätelöä tursuu kannen ja muotin välistä kun niitä sulkee. Lopuksi pyyhitään ylimääräiset jäätelöt pois muotin reunoilta.

Kaunokaiset ovat valmiina pakastimeen.

Jäätelöpuikot käyvät myös hyvin: aamiaisena, iltapalana, jälkiruokana tai välipalana

Ja nyt valmiina syömään. Jäätelöt on aseteltu hopeiselle tarjoiluvadille jonka olen perinyt isoäidiltäni. Tämä hopeinen kaunokainen on jo 59 vuotta vanha.

Jos haluat tehdä jogurttijäätelöä helpommalla tavalla voit toimia seuraavasti

Osta paksua jogurttia, joka on yksittäispakattu pieneen purkkiin. Itse löysin kaupasta paksua Chevre vanilijan makuista jogurttia. Mitä paksumpi ja rasvaisempi jogurtti sen paremmin onnistut. Tässä jogurtissa oli vielä se hyvä puoli, että purkit ovat kirkkaat ja läpinäkyvät. Läpinäkyvään purkkiin on helpompi asetella koristeita kun näkee miten hedelmät asettuvat sinne ja lisäksi ne ovat kauniimpia ilman tuotetekstejä.

Esimerkiksi halpakauppa Tigeristä saa pussillisen jäätelötikkuja hintaan 1-2€. Tikut voi myös pestä käsipesussa käytön jälkeen. Voit yhtä hyvin myös työntää pikkulusikan keskelle jogurttipurkkia ”tikuksi”.

Avaa jogurteista kannet ja laita jäätelötikut syvälle keskelle purkkia. Hedelmäviipaleet työnnetään varovasti pitkin purkin reunuksia. Halutessasi voit vielä lisätä kantaan hunajaa ja mysliä. Lopuksi purkit pakastimeen jäätymään.

Jäätelöt irtoavat jogurttipurkeista helpommin kun kastat ne kuumaan veteen.

 

Kesää odotellessa jäätelöitä tekemään 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s