Kokosin muutamia perusasioita, joilla saat esille hoikan, mutta naisellisen vartalon. Lista voisi olla paljon pidempikin, mutta tässä ne seikat joita itse noudatan pukeutumisessani.

Panosta alusvaatteisiin

Moni panostaa kalliisiin mekkoihin, hameisiin, puseroihin ja housuihin. Surullista kuitenkin että laadukkaan vaatteen alle saatetaan pukea huonosti istuvat alusvaatteet, jotka jo joutaisivat poistoon.

Satsaa oikean kokoisiin ja tarpeeksi tukeviin rintaliiveihin. Jos rinnat valuvat kohti vatsaa tulee siitä hyvin äkkiä ylipainoinen vaikutelma. Liian pienet alusvaatteet eivät tee sinusta hoikempaa vaan valitettavasti huomio kiinnittyy pursuaviin makkaroihin. Liian pienet alusvaatteet ovat myös erittäin epämukavat päällä. Lisäksi niistä jää painumia ihoon ja vaatteiden läpi näkyvät alusvaatteiden saumat.

Varsinkin juhlamekkojen kanssa kannattaa käyttää alushametta. Vaikka mekossa jo olisi vuorikangas on alushame usein paikallaan. Alushame poistaa sähköisyyttä, joka voi talvella tulla sukkien ja mekon välille. Lisäksi kolealla ilmalla tiukka ja muotoileva alushame lämmittää mukavasti kun kylmä ilma ei pääse iholle asti .

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Alusvaatekuvat on otettu Pinterest kuvapalvelusta

Liian pienet vaatteet

Ei kannata ostaa vaatteita periaatteella ”kun sitten joskus laihdun käytän tätä sitten”. Tulevaisuutta odottavat vaatteet unohtuvat kaapin pohjalle käyttämättöminä. Kun löydät nämä vääränkokoiset heräteostokset kaapistasi ne voivat olla jo ”so last season” ettet kehtaa käyttää niitä. Tosin itselläni on hyvinkin vanhoja vaatteita kaapissani, mutta ne mahtuvat päälleni ja ovat laadukkaita klassikkomalleja. Liian pienet vaatteet näyttävät makkarankuorelta päälläsi. Kaikista kammottavinta ovat liian pienen paitapuseron kinnaavat nappirivistöt, josta rinnat kurkkivat nappirivistön väleistä. Liian pienet ja epämukavat vaatteet saavat vain olosi tuntumaan entistä paksummalta, kun joka paikasta kiristää ja tursuaa makkaroita.

Liian suuret ja muodottomat vaatteet

Älä osta liian suuria isoja, säkkimäisiä vaatteita. Et näytä sen pienemmältä suuren peittävän teltan sisällä. Säkkimäinen vaate piilottaa ne vähätkin muodot ja lopputuloksena vartalo näyttää poikamaiselta. Mielestäni hyvä esimerkki siitä kuinka isokin nainen voi näyttää kauniilta ja tyylikkäältä ovat jotkut raskaana olevat naiset. Vyötärö on kadonnut, mutta taidokkaasti silti voidaan korostaa niitä vartalon muita hyviä puolia kuten kauniita sääriä tai rintoja. Yhdistämällä tyköistuvaa ja löysää vaatetta voidaan luoda tyylikäs kokonaisuus myös runsaisiin muotoihin.

Joskus voi olla paikallaan ostaakin isompi vaate ja viedä se ompelijalle korjattavaksi mittojesi mukaiseksi. Harvalle meistä valmisvaatteet istuvat täydellisesti. Itselläni on isot pakarat ja kapea vyötärö. Välillä on vaikea löytää mekkoja ja housuja jotka istuvat hyvin. Siksi joskus ostan isomman vaatteen ja luotto-ompelijani pienentää sen minulle sopivaksi

Kietaisuleikkaus mekossa tai puserossa

Muotisuunnittelija Diane Von Furstenberg on kietaisuvaatteiden ”äiti”. Kietaisuvaatteet imartelevat hyvin erilaisia vartaloita. Kietaisumekossa vyötärö näyttää hoikemmalta ja mekon kokoa on helppoa säädellä jos se on nauhoilla kiinnitettävää mallia. Pitkät tai puolipitkät hihat peittävät allit ja löysät käsivarret. Varsinkin kurvikkaille naisille sopii kietaisumekot, koska ne korostavat kurveja ja tuovat esiin parhaat puolesi.

Oikeanlainen kaula-aukko

Syvä V-aukko auttaa luomaan vaikutelmaa hoikasta varresta. Myös kaulakorut pääsevät oikeuksiinsa V-aukon kanssa. Varsinkin isorintaisia V-aukkoiset vaatteet imartelevat. On kuitenkin  hyvä huomioida ettei kaula-aukko ole liian antelias ja ”tytöt” ovat tyrkyllä. Ei ole kivaa jos huomaat ihmisten puhuvan rinnoillesi. V-aukko sopii myös pienirintaiselle, koska paidan laskosten ja leikkauksen avulla voidaan luoda vaikutelma isommista rinnoista kuten kuvassa alla.

Korosta vyötäröä

Vyötäröä korostamaan voit laittaa kauniin vyön. Varsinkin monessa mekossa saat aikaan tiimalasimuodon vyön avulla.

Kuosit ja värit

Mitä enemmän asussa on värejä ja kuvioita sen enemmän se rönsyilee. Levoton vaikutelma saa sinut helposti näyttämään runsaammalta kuin olet. Rönsyjen alle hautautuvat helposti myös vartalosi muodot, joita voisit korostaa ja saada aikaan kauniin silhuetin. Pidä väriskaala maltillisena, mutta asun ei silti tarvitse olla tylsä. Väriä ja persoonallisuutta pukeutumiseen voit luoda laukuilla, kengillä ja koruilla.

Peitä sinulle epämieluisat tai paksut kohdat

Jos tunnet epävarmuutta paksuista reisistä tai pohkeista niin miksi sitten toisit niitä esille?

Meidän naisten tulisi osata rakastaa vartaloamme juuri sellaisena kuin se on. On eri asia tuoda esiin vartalon parhaita puolia kuin ihannoida langanlaihaa poikamaista vartaloa. Naisessa saa ja pitääkin olla kurveja ja pikku masu.

Lopuksi vielä ehkä se tärkein vinkki. Muistetaan nauttia elämästä ja jokainen päivä on ainutlaatuinen kuten meistä jokainen.

2 vastausta artikkeliin “Näytä hoikemmalta mutta silti kurvikkaalta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s