Tätä herkkua voisi oikeastaan kutsua ”avokadoranskalaisiksi”. Kuori on rapea ja sisällä on lämmintä ja pehmeää avokadoa. Avokadon maku oikeastaan laimenee kun se kypsyy. Mikäli ei oikein pidä avokadon mausta, mutta terveellisyyden takia haluaisi näitä syödä niin tämä on yksi vaihtoehto.

Pellilliseen rapeita paistettuja avokadoja tarvitset:

3 isoa avokadoa viipaleina

1 sitruunan mehu (myös lime käy)

1 tl suolaa

Pippurisekoitusta oman maun mukaan – noin 1 tl

1 muna

2 dl korppujauhoja

2-3 rkl öljyä

Valitse kaupasta isoja  samankokoisia avokadoja. Älä valitse ihan kypsiä vaan mielummin puolikypsiä yksilöitä. Avokadon käsittely on helpompaa jos se ei ole kovin pehmeä. Uuni kuitenkin kypsentää avocadoista sen liian kovuuden pois.

Pese avokadot juoksevan veden alla. Leikkaa terävällä veitsellä avokado kuoren päältä neljään eri osaan. Irrota palaset toisistaan sekä kivestä. Poista lopuksi ohuen ja terävän veitsen avulla viipaleesta kuori pois.

Perusta pöydälle ”avokado tehdas”. Sekoita korppujauhojen joukkoon on suola ja pippuri. Voit halutessasi lisätä myös muita mausteita. Laita omiin astioihinsa valmiiksi: kuoritut ja viipaloidut avokadot, hieman sekoitettu kananmuna ja mauste/korppujauhoseos

Kierittele avocadon palaset kananmunassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Suihkuta päälle ruokaöljyä. Asettele uunipellille ja laita 180 asteiseen uuniin noin 15 min tai kunnes avokadot ovat kauniin ruskeita. Paistamisen aikana käännä avokadot  ja suihkuta pinta uudestaan öljyllä. Minulla on basilikaöljyä jota myydään valmiiksi pienissä suihkupulloissa. Öljy tekee kuorrutuksesta rapean kun sitä lisätään korppujauhon pinnalle juuri ennen paistamista ja paistamisen aikana.

Crispy avocado, red wine

Tarjoilin avokadot kasvispiirakan ja hunajamelonin kanssa. Ruokajuomaksi hyvää punaviiniä viikonlopun kunniaksi.

Jos haluat nauttia avokadot pelkästään vaikka välipalana voit tehdä niiden seuraksi tulisen dippikastikkeen kuten:

1 prk (200g) turkkilaista jogurttia

n. 2 tl chilikastiketta (ja lisää makusi mukaan lisää)

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria myllystä

1/2 ruukkua korianteria hienonnettuna

 

Bon appetit

 

4 vastausta artikkeliin “Rapeat paistetut avokadot

  1. Ihana ohje! Tämä menee ihan varmasti kokeiluun. En ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi, että näinkin voisi tuota valmistaa. Hunajameloni sopii varmasti hyvin kaveriksi avocadolle.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s