Pääsiäisen Levin matkalla oli perhe yhdessä pitkästä aikaa. Olimme alustavasti suunnitelleet, että juhlistaisimme minun syntymäpäiviäni tällä matkalla. Täytän täysiä kymmeniä, mutta en todellakaan halua mitään suuria pippaloita vaan olla läheisteni kanssa juhlapäivänä. Lauantai iltana olikin sitten tiedossa yllätysjuhlat oman perheen kanssa. En tiennyt minne olimme menossa kun taksi tuli oven eteen klo 18 ja lähdimme matkaan.

Ajoimme taksilla Levi keskuksesta 10 kilometrin päähän Utsuvaaran alueelle. Perhe oli varannut pöydän ravintola Aurora Sky:sta, joka on 340 metrin korkeudessa tunturissa. Ravintolan meny tarjoaa pohjoiskalotin herkkuja.

Levi ravintola Aurora Sky

Rakennuksen alakerrassa oli tunnelmallinen tila jossa on suuri lämmittävä tulipesä. Emme kuitenkaan jääneet tähän alas vaan siirryimme kierreportaita ylös, josta aukeni upeat maisemat tunturiin ja Levin Iglut.

Levi ravintola Aurora Sky

Näkymät ympäröivään erämaahan ja tunturiin olivat 360 astetta. Kello oli hieman yli kuusi kun tulimme ravintolaan ja saimmekin seurata auringonlaskua tunturin taakse puolipilviseltä taivaalta. Ravintolatila on kauniin yksinkertaisesti suunniteltu. Yksinkertainen ja tyylikäs sisustus ei vie liikaa huomiota ympäröivältä luonnolta. Jopa kattovalaisimet olivat huomaamattomia mustia pieniä putkiloita pöytien päällä. Tuolit olivat mukavat istua, vaikka ne olivat erittäin pelkistettyjä. Tuolin selkänoja antoi kivasti periksi ja siinä tuli keinutuolimainen tunnelma kun nojasi taaksepäin.

Ravintolan lasinen katto kohoaa korkeuksiin. Tällä kertaa saimme ihailla sinivalkoista taivasta. Aivan maagista olisi nähdä revontulet tai kirkas tähtitaivas illallisella.

Levi Iglut

Levi Iglut näkyivät ravintolan ikkunasta. Tällä kertaa emme jääneet Igluun yöksi, mutta olisi aivan ihanaa viettää yö tunnelmallisessa Iglussa – joku toinen kerta sitten.

Päivänsankarin kukat pöydässä. Ruokaa odotellessa nautimme lasilliset kuohuvaa Pere Ventura Tresor NV Brut, Spain ja katselimme kauniita maisemia. Meidän perheessä kaikki ei käytä alkoholia,  joten osa joi mustikkamehua onnittelumaljana kuohuvan sijaan.

Minä otin valmiin pääsiäismenyn, jossa alkupalana oli akvaviitti-graavattua rautua ja ruohosipulimunakokkelia. Kalannahasta oli upeasti tehty rapea sipsi tuohon annoksen kylkeen. Ruokajuomana alkupalalle oli Weszeli Güner Veltliner Steinhaus, Kamptal, Austria.

Pääruuaksi oli kypsäksi haudutettua karitsaa padassa, jossa oli mukana juureksia ja sipulia.  Lisäkkeenä puikulapyree ja rapeita lehtikaalisipsejä. Erittäin herkullista ja annos oli myös sopivan kokoinen. Ruokajuomana oli karitsalle  Torres Mas Rabell Tinto, Catalunya, Spain.

Jälkiruokana minulla oli hillakeittoa, financier-leivos ja vaniljakreemiä. Keitto oli aivan ihanan makuista. Oli hieman vaikeuksia olla kallistamatta lautasta (sehän ei kuulu hyviin pöytätapoihin), sillä olisin halunnut kaapia viimeisenkin pisaran keittoa lusikkaani.

Aina pitää kurkkia mitä hyvää on toisten lautasilla ja tyttäreni jälkiruoka Manjari-suklaata ja vadelmaa olikin erittäin herkullisen näköinen.

Lähtiessä tarjoilija ilmoitti, että meille on tulossa harmaa limousine viemään meidät takaisin Levi keskukseen. Pihaan ajoi harmaa farmari mersu ja ajattelimme, että tämä on nyt varmaan se limo? Kun ajoimme taksissa alas Utsuvaaran mäkeä tulikin meitä vastaan se ihan oikea harmaa limousine – no joku muu sai sitten sen oikean limo kyydin, mutta minulla oli joka tapauksessa ollut ihana ilta läheisteni kanssa.

Apocalyptica

PS: postauksen artikkelikuva on keskiviikolta kotoani. Juhlat jatkuivat vielä Helsingissä ystävien kanssa pienimuotoisesti ja olimme Finlandia-talolla Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos konsertissa. Tästä sitten hyvin mielin kohti seuraavaa vuosikymmentä 🙂

4 vastausta artikkeliin “Yllätysillallinen

  1. Lämpimät onnittelut Sari, näytät niin kauniilta! Sinun kohdalla ikä tosiaan on vain numero!

    Tykkää

    1. Kiitos Lea❤️. Vuodet ovat vierineet nopeasti. Olen erittäin kiitollinen siitä, että olen saanut olla terveenä ja elämä on kohdellut minua ja perhettäni hyvin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s