Pitää varmaan ensin määritellä mikä on ”ykkösluokan viikonloppu”? Tarkka määritelmä käsitteelle on: aikaa ilman miehiä ja lapsia (aika tylyä eikö vain?). Lisäksi ykkösluokan viikonloppuun ei sisälly mitään kotitöitä ja ruuanlaittoakin minimaalisesti (korkeintaan aamiainen). Viikonloppu on lepoa, hyvää ruokaa (ravintolassa), mukavaa seuraa (hyvä ystävä) ja ulkoilua upeissa maisemissa.

Hanko Tulliniemi eteläinen uimaranta

Ykkösluokan viikonlopun viettoon hyvä valinta on esimerkiksi Hanko. Ajoimme Hankoon perjantai-iltapäivällä ystäväni kanssa. Ensin ruokakauppaan hakemaan aamiaistarvikkeet ja jotain kevyttä ruokaa vielä varaksi jääkaappiin. Sen jälkeen tavarat asunnolle ja nopeasti pieni välipala, jotta ehtisimme vielä ulkoilemaan meren rantaan ennen pimeän tuloa.

Maisemat ovat vielä illallakin upeat Hangon Tulliniemessä. Aurinko oli jo laskemassa, mutta valoa riitti vielä hyvin ulkoiluun. Teimme reippaan noin 4 km kävelylenkin raikkaassa meri-ilmassa.

Lauantai aamusta lähdimme aikaisin aamusta patikoimaan kauniiseen ilmaan. Kuljimme aluksi halki kaupungin viehättävän huvila-alueen, josta päädyimme rantaan.

Joku muu oli jo ennen meitä ollut rannalla aamukävelyllä.

Taivas oli aikaisin aamulla  täysin selkeä. Kello 10 aikoihin alkoi horisontista hiljalleen nousta pilviä. Hyvin nopeasti tuuli olikin tuonut tummia sadepilviä päällemme. Onneksi meillä molemmilla oli tuulen sekä sateen kestävät ulkoiluvaatteet. Kävelimme reilun 7 km aamulenkin vaihtelevassa säässä.  Lounaaksi kävimme samalla matkalla syömässä Cafe Regatassa maittavan keittolounaan.

Lauantaipäivän aikana nähtiin sitten Hangossa lähes kaikki mahdolliset sääilmiöt: vettä, aurinkoa ja lumisadetta. Mutta ei tuo iltapäivällä tullut lumikuuro haitannut yhtään, sillä se osui meidän päiväuni aikaamme :). Koska ilma oli edelleen kehno kun heräsimme pitkiltä päiväunilta, päätimme mennä käymään Regatta Spa kylpylässä.

Kylpylä on melko pieni. Saunoja on kaksi: tavallinen suomalainen sauna pesutiloissa ja yhteinen höyrysauna allasosastolla. Uima-allas on 25 m ja siinä pystyy uimaan myös matkaa. Lämminvesialtaita on yksi ja siellä on useita hierontapisteitä.

Kuva netistä Regatta Spa:n sivuilta

Kuvassa 25 m uima-allas heijastaa maiseman ja ikkunan takaa näkyy meri. Tällä hetkellä tuon ikkunan edessä oli lepotuoleja, joista sai katsella merimaisemaa. Kylpylä on selkeästi suunnattu aikuisille ja normaalisti se on auki kaikille vain talviaikaan. Kesällä kylpylä on ainoastaan osakkeenomistajien ja hotellin käytössä.

Hanko ravintola Origo

Näihin ykkösluokan viikonloppuihin ei siis myöskään kuulunut tuo illallisen valmistaminen itse. Kävelimme Hangon Itäsatamassa lähellä olevaan ravintola Origoon. Ravintola Origo tekee herkullista ruokaa ja sen meny painottuu luomuun sekä lähiruokaan. Ruokalista elää sesonkien ja kulloinkin saatavilla olevien herkkujen mukaan. Miljöö on romanttinen ja kynttilöin valaistu  vuonna 1897 valmistunut vanha makasiini. Myös pöydissä olevat aidot ruusut tyydyttävät vaativimmankin romantikon vaatimustason.

Alkuruokana: myskikurpitsa- juustokeittoa. Keitto oli aivan uskomattoman täyteläistä ja hyvää

Pääruokana: Bovikin luomukaritsaa kahdella tavalla. Lautasella oli grillattua karitsan filettä ja karitsarillette, juurespyttipannua, maa-artisokkapyreetä ja portviinikastiketta

Jälkiruokana: passionjuustokakkua ja passionmelbaa

Aperitiivi oli alkoholiton karviaismehu ja vesi on hyvä ruokajuoma liikunnallisille naisille

Hangonkylän vierasvenesatama

Sunnuntaiaamuna lähdimme aamiaisen jälkeen kohti Hangonkylän vierasvenesatamaa reippaalle aamulenkille. Hienossa ilmassa, kuten kuvasta näkyy teimme 8 km lenkin ennen paluuta takaisin Helsinkiin ja arkeen. Hangonkylässä on ravintola På Kroken jonka kalapöytään kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa jos Hangossa vierailee.

Lämpimästi voin suositella näitä ”ykkösluokan viikonloppuja sekä matkoja kaikille”. Jokaisella toteutus tietenkin omien mieltymysten mukainen.

4 vastausta artikkeliin “Ykkösluokan viikonloppu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s