Rubikin kuutio-salaatti on näyttävä tarjottava esimerkiksi: alkupalana, välipalana tai jälkiruokana. Raaka-aineiksi voi valita suosikki hedelmiään, kuitenkin sellaisia joiden kuutioiminen on suhteellisen helppoa. Lisäksi salaattiin voi laittaa hedelmien joukkoon vaikka juustokuutioita. Jotta kuutio olisi kauniin näköinen kannattaa valita värikkäitä raaka-aineita. Jos pidät juureksista voi kuution yhtä hyvin rakentaa: porkkanasta, lantusta tai bataatista, jotka kaikki ovat hyvänmakuisia raakanakin. Juuresten leikkaaminen tasaisiksi kuutioiksi on mielestäni helpompaa kun joidenkin hedelmien.

Rubikin kuutiossa on 27 palaa, joten niin monta tasakokoista hedelmäpalaa tarvitaan. Toki kuution voi tehdä isommaksi eli enemmän paloja, mutta silloin se ei enää ole ”rubikin kuutio”.

On todella tärkeää, että sinulla on hyvä veitsi millä työskentelet. Itse käytin Fiskarsin kalanfileeraussetin todella teräviä veitsiä. Lisäksi tarvitset jonkinlaisen mitan, jotta palaset ovat samankokoisia. Minä käytin viivotinta, jonka pesin astianpesuaineella ennen käyttöä.

Minulla oli tavoitteena tehdä 2 cm x 2 cm kuutioita. Lopputuloksena on 6 cm x 6 cm kuutio joka sopii hyvin lautaselle jota halusin käyttää tarjoiluun.

Kiivi hedelmä on hieman haasteellinen kuutioida. Isosta kiivistä saat 2 kpl näitä 2 cm x 2 cm kuutioita. Jos teet pienempiä kuutioita voit saada 3 kpl kuutioita. Kiwin keskusta on haasteellinen leikata terävälläkin veitsellä, sillä se on pehmeää ja hieman ”venyvää”. Kiivi kannattaa leikata paloihin tuon tasaisen vihreän hedelmälihan alueelta ja silloin palat ovat melko suuria ehkä 2,5 cm x 2,5 cm.

Leikkasin tuoreen ananaksen ensin 2 cm siivuihin. Sen jälkeen poistin ananaksen kuoren siivuista ja leikkasin sitten siivut neliöiksi. Neliön keskimmäinen pala kannattaa laittaa roskiin, sillä se on erittäin kova ja mauton. Ananas on erittäin helppo kuutioida ja siinä hyvä väri sekä maku eli suosittelen sen käyttöä tähän kuutioon.

Vesimelonin kanssa vaihdoin vielä pidemmän veitsen jotta sain sen hyvin siivutettua. Ensin meloni puoliksi ja sen jälkeen puolikas 2 cm siivuiksi. Tavallinen vesimeloni on hieman vetistä höttöä tuosta keskeltä, joten parhaimmat palat saat sieltä kiinteämmistä osista melonia. Cantaloupenmeloni, verkkomeloni, Piel de sapo ja hunajameloni sopivat mielestäni paremmin kuutioimiseen kuin vesimeloni rakenteensa puolesta.

Kun kuutiot ovat valmiina, niin sitten vain asettelemaan niitä kauniisti lautaselle. Pieniä mittausvirheitä voit vielä korjata kääntämällä paloja toisin päin tai leikkaamalla paloista ylimääräisiä kulmia pois.

Ja lopuksi nauttimaan kauniista tuloksesta. Tämä herkku on parempi syödä muutaman tunnin sisään valmistuksesta, sillä jääkaapissakin säilytettynä se muuttuu hieman ”nääntyneen näköiseksi” pinnaltaan jos se on seisonut siellä esimerkiksi yön yli.

Tätä rubikin kuutiota ei sitten kannata alkaa vääntämään – ratkaisua ei ole 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s