Minua pyydettiin Iltalehden tyyli.com sivustolle tulevaan kuvaukseen, jossa kuvataan Elloksen kesän mekkoja. Kuvaukset olivat Alma talolla, joka on lehtitalon uusi konttori Helsingissä Töölönlahden rannalla. Oli sovittu että tulen aamulla infoon ja kysyn sieltä yhteyshenkilöäni Piaa. Siinä me sitten Tuomas Enbusken kanssa odotettiin infossa, että joku päästää meidät sisälle,  niin ja Tuomas E ei tullut näihin kuvauksiin :). Hetken ehdin istumaan aulassa ja lukemaan lehtitalon lehtiä, kun Pia tulikin hakemaan minut sisälle.

Seuraavaksi menimme huoneeseen missä tehtiin kuvausmeikki. Nyt on muotia luonnollinen meikki ja varsinkin kun kuvataan ruotsalaiselle yritykselle oli tavoitteena saada mahdollisimman luonnollinen lopputulos. Kuvauksiin piti tulla ilman meikkiä. Hiusten tuli olla puhtaat ja niissä ei saanut olla muotoilutuotteita. Meikkaus aloitettiin laittamalla kevyesti värivoidetta kasvoille. Sen jälkeen lisättiin hieman poskipunaa ja siistittiin kulmakarvat. Ripsiväriä minulle ei laitettu lainkaan (käyn parin kuukauden välein ripsiteknikolla laittamassa ripseni, joten siksi niille ei tarvinnut tehdä mitään). Huulipunasta keskustelimme yhdessä meikkaajan kanssa, että mitä sen kanssa tehdään. Oma toiveeni oli, että laitetaan kirkas huulipuna. Meikkaajalle oli tärkeää, että tunnen oloni luontevaksi hänen tekemässään meikissä. Hiukset päädyttiin suoristamaan raudalla suoriksi. Kahdella muulla mallilla oli kiharretut hiukset, joten minun hiukset haluttiin sitten jättää suoriksi. Lopuksi vielä lakattiin kynnet (myös varpaista) ja meikattiin myös kädet ja jalat voiteella, joka heijastaa valoa. Koska minulla oli mekko, jossa olkapäät olivat paljaina meikattiin hartioilta piiloon rintaliivien painamat punoittavat jäljet.

Meikkaustilan vieressä oli huone, jossa oli valmiina rekissä kuvauksissa käytettävät vaatteet ja asusteet. Kahden muun mallin kanssa kävimme vuorollamme stylistin kanssa sovittamassa meille varattuja vaatteita.

Tämän ananaksen kanssa olen poseerannut vihreässä paitamekossa, mutta niitä kuvia ei julkaistu Iltalehdessä. Saimme valita kuvaus asuista yhden kokonaisuuden itsellemme. Valitsemassani kokonaisuudessa minua eniten viehätti nuo kiilakorkoiset mokkakengät. Kenkien kärki on kivasti auki, joten varpaat näkyvät sieltä kauniisti.

Kuvia yhdestä mekko outfitistä tuli varmaan reilusti yli 100 ja päälläni kuvattiin kolme kokonaisuutta. Välillä kuvaaja, stylisti, meikkaaja ja kuvausjärjestelijä katsoivat onko kamerassa hyviä kuvia ja tarvittaessa otettiin lisää kuvia. Kaikki sojottavat hiukset käytiin oikomassa kuvien välillä. Hetkittäin oli kaksikin naista oikomassa mekkoa ja laittamassa koruja paremmin.

Kun vaatteet oli kuvattu päällä niin seuraavaksi ne kuvattiin lattialla valkoista taustaa vasten asusteiden kanssa. Ellos voi käyttää kuvia muissa yhteyksissä, joten oli tärkeää saada kaikki outfit kokonaisuudet kuvattua kahdella eri tavalla. No tässä kuvassa minä sitten salakuvasin kuvaajaa ja stylistiä.

Tässä vielä kaksi päälläni kuvatuista mekoista. Itselläkin on kaapissa pari maximekkoa ja oikeastaan tykkään tällaisista isoista ja rennoista mekoista. Myös korut ovat kaikki Ellokselta ja omat piti ottaa pois ennen kuvausta.

Ellos kesämekot

Mekko Ellos Collection 34,95 e. Tennarit 59,95 e. Kissamalliset aurinkolasit 14,95 e. Rannekoru 16,95 e. Korvakorut 14,95 e.

Ellos kesämekot

Mekko Ellos Collection 34,95 e. Tennarit 59,95 e.

Tämä mekko kuvattiin päälläni ensin ryhmäkuvaan ja siinä se näyttää siinä tosi isolta. Mekon koko on 38, mutta mielestäni ryhmäkuvassa näyttää kuin olisin raskaana kun mekko on niin reilu päälläni. Kun ryhmäkuvat oli otettu lähti stylisti muiden mallien kanssa pukutiloihin ja minä jäin valokuvaajan kanssa kahden. Totesin että mekko näyttää teltalta päälläni ja siihen löytyikin sitten helppo ratkaisu. Kuvaaja meni hetkeksi takahuoneeseen ja toi tullessaan valtavat ”pihdit/puristimen”. Tämä vekotin näytti samalta kuin on auton käynnistyskaapeleiden päässä olevat leuat. Mekko onkin tuossa ylemmässä kuvassa oikein sopivan näköinen kun pyllyni päällä on tuo jättimäinen puristin kasaamassa liikaa kangasta kasaan – tämän takia vaatteet usein näyttää kuvissa hyviltä, kun niistä on kursittu liiat pois. Kun stylisti tuli takaisin ja näki meidän viritelmän mekon selkäpuolella, häntä nauratti kuinka kuvaaja oli ollut ”mieheksi erittäin kekseliäs”.

Koko jutun Iltalehdestä voit lukea tästä linkistä: Iltalehti tyyli.com

 

Jutun ideana oli pukea eri-ikäisiä ja kokoisia naisia Elloksen kesäisiin mekkoihin. Siinähän me ollaan ikäjärjestyksessä vasemmalta oikealle – minä vanhimpana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s