Ensimmäisen kerran kiinnostuin geokätköilystä kun olimme erään ystäväni kanssa samalla työmatkalla 2010 joulukuussa pohjois Portugalissa Porto nimisessä kaupungissa. Kaisu oli jo pidempään miehensä kanssa harrastanut geokätköilyä. Tietty tuolla työmatkalla piti kongessikeskuksen läheisyydestä ja kaupungin keskustasta kaikki lähellä olevat kätköt etsiä. Muistan kun olimme Leilan kanssa Kaisun pikku apulaisia kun etsimme kätköä esimerkiksi kaupungin muurista.

Tässä menikin sitten useampi vuosi ennen kuin aktivoiduin ja ilmoitin itseni geokätköilykurssille. Odotin innolla tulevaa kurssia, kun sitten sainkin Helsingin Aikuisopistolta viestin, että kurssi on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Sain kuitenkin kurssinvetäjän yhteystiedot, jos olisin kiinnostunut lähtemään Ritvan ja hänen miehensä Jounin kanssa kätköilemään. Laitoin Ritvalle viestin, että mielelläni lähden heidän kanssaan, jotta pääsen harrastuksen alkuun kokeneiden kätköilijöiden kanssa.

Meillä oli treffit Herttoniemessä erään huoltoaseman pihalla, josta sitten lähdimme autollani vielä noin 30 min ajomatkan päähän Tuusulaan päin. Tällä alueella oli ns. geopolku, jossa oli useita kätköjä lähekkäin. Lisäksi kätköt olivat eri vaikeusasteisia. Eli meille kaikille oli jotakin ja varsinkin minulle niitä helpompia kätköjä. Toisaalta nyt näin samalla kuinka vaikeita kätköt voivat myös olla.

Siellä metsässä rämpiessä tuli mieleen, että mitenhän löydetään takaisin sinne pikkutien varteen mihin auton jätin. Meillä ei ollut lainkaan maastokarttaa mukana. Puhelimissa oli kaikilla geokätköilyohjelma sekä Jounilla oli vielä erillinen GPS-laite. GPS-laite myös näyttää reitin takaisin lähtöpaikkaan. Lisäksi puhelimestani löytyy ohjelma, joka näyttää missä auto on kartalla. On muuten todella hyvä ominaisuus jo kaupungissakin, niin ei tarvitse muistella minne kadunkulmaan se auto tuli jätettyä vaan voi katsoa puhelimesta.

Tässä on ensimmäinen löytämäni kätkö. Tämä oli helppo – ison kiven alla oli röykkiö pienempiä kiviä, joiden alta purkki löytyi.

Kännykkään sekä tietokoneelle on asennettu Geocaching sovellus. Olen käynyt nyt kolmesti kätköilemässä. Ensimmäisellä kerralla Ritvan ja hänen miehensä kanssa haettiin 9 kätköä sipoon metsästä ja sen jälkeen olen ollut kahdesti omin neuvoin etsimässä.

Geosilmä näyttää kehittyvän koko ajan, mutta toistaiseksi lähden etsimään helpompia kätköjä. Keskiviikkona töiden jälkeen ajattelin, että etsin kaksi kätköä jotka ovat työmatkallani.

Ensimmäinen kätkö olikin työpaikkani (sairaalan pihalla). Iltapäivällä kätköpaikan läheisyydessä oli kovastikin ohikulkijoilta. Geokätköilyhän näyttää hieman oudolta toiminnalta ohikulkijoiden silmissä: käännellään kiviä, tukitaan puskia ym… Kätkön lähellä lisäksi istui vanhempi rouva puistonpenkillä ja hänelle kerronkin mitä olen tekemässä. Rouva ystävällisesti innostui tutkimaan penkin, jossa hän istui. Tätä kätköä en löytänyt vaikka minulla oli jo ”apulainenkin” rekrytoituna. Siirryin seuraavalle kätkölle, joka oli läheisessä puistossa. Lähistöllä ei tällä kertaa ollut muita, joten sain ihan rauhassa etsiä kätköä. Lopulta se löytyikin tuolta kivenkolosta pienempien kivien alta, jotka olen kuvassa nostellut syrjään.

Nyt on sitten 11 geokätköä löydetty. Tämä on kiva harrastus kun kävelylenkkeihin saa vaihtelua etsimällä kätköjä.

Kuten otsikkokuvasta näkyy, niin Helsingin metsistä voi tehdä erilaisia löytöjä. Helsingissä on muuten todella paljon kätköjä sekä keskustassa että maastossa. Näissä lähiseudun kätköissä taitaa riittää minulle etsimistä pitkäksi aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s