Loma alkaa nyt juhannuksesta viisi viikkoa eteenpäin. Tänä vuonna minulla on normaalia pidempi kesäloma, sillä olen varannut Nuorgamin pyöräretkeen aikaa 2-3 viikkoa. Mitään muuta lomamatkaa ei ole loppu lomalle varattuna. Varmaan viihdytään hyvin mökilläkin (Mallasveden rannalla) tuo loput pari viikkoa tai voidaan varata joku äkkilähtö kaupunkiloma jos alkaa maalla oleminen tympimään.

Jalassa oleva vanha vaiva eli plantaarifasciitti on nyt vaivannut kohta kuukauden. Olen ollut kuukauden urheilematta ja koittanut antaa jalkojen levätä. Päivällä jalat on olleet tiukasti urheiluteipillä teipattuina lenkkareissa ja ylimääräistä kävelyä olen myöskin koittanut vältellä. Matkaan lähdetään siis juhannuspäivänä sunnuntaina. Ystäväni Maarit polkee Helsingistä – Valkeakoskelle. Minä olen jo valmiiksi Valkeakoskella juhannusta viettämässä ja lähden polkemaan Maaritia vastaa Hämeenlinnaan päin. Yhdessä siis poljetaan Hämeenlinnasta takaisin Valkeakoskelle, jossa ollaan meidän mökillä yötä. Maanantaina lähdetään kohti Kajaania noin 100 km/päivässä vauhdilla. Kajaanista sitten itäistä reittiä kohti pohjoista. Jotenkin sitä toivoo vähän parempia kelejä kuin mitä nyt on ollut. Pohjoisessa on vielä joissakin paikoissa lunta ja lämpötila lähellä nollaa. Toki minulla on mukana kevyttoppatakki ja merinovillainen alusasukerrasto, mutta kyllä pohjoisessa on vielä ”etelän talvi”. Myöskin tuo mukaan otettavan tavaran määrä on rajallinen mitä pyörän sivulaukkuihin mahtuu.

Juhannukseksi on tulossa vieraita. Suunnittelin kahden päivän ruuat meny:ksi, jotta on helpompi tehdä kauppalistaa. Sunnuntai on päivä jolloin syödään kaikki ns. ”jämät”. Toiveena oli mm. parsaa ja sitähän löytyy perjantain suunnitelmasta sekä lounaalla että päivällisellä. Jotta kustannukset ei tule kenellekkään liian suuriksi on tarvikkeet jaettu kahdelle ostoslistalle (meidän lista ja vieraiden lista). Omalla listalla on enemmänkin kylmätuotteita ja vierailla taas juomia sekä vihanneksia, joita on helpompi kuljettaa autossa ilman kylmälaukkua.

Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty. Olen jo edellisellä viikolla printannut ruokien reseptit samoin kuin tehnyt kauppalistan. Minä inhoan turhaa kiirettä ja pyrin tekemään asiat ennalta hyvin valmiiksi. Perjantain jäätelökakku on tehty jo edellisenä viikonloppuna mökin pakastimeen valmiiksi. Samoin mehujäät shamppanjasta ovat valmiina pakastimessa odottamassa. ”Mehujäille” meinasi käydä köpelösti viime viikonloppuna. 14-vuotiaalla pojallani oli kaveri viikonloppuna mukana meidän mökillä. Huomasin että pojat olivat ilahtuneina pakastimella kun siellä on mehujäätelöitä. Onneksi ehdin hätiin pelastamaan nämä K-18 jäätelöt lapsilta. Suklaiset kupit perjantain lounaan jälkiruokaan on myös tehty jo valmiiksi (ensimmäinen versio meni pilalle ja juuttui ilmapalloihin – mieheni oli ilahtunut sillä hän sai repiä juuttuneet suklaat ilmapalloista suuhunsa). Pitäisikin välillä kirjoittaa blogiin näistä ihan pilalle menneistä kokkauksista, koska kaikki ei todellakaan onnistu ensimmäisellä yrityksellä. Eli perjantai on hyvin hoidossa ja jää aikaa viettää juhlaa kun ruuat on esivalmisteltu.

Lauantain ruuat eivät ole valmiina, mutta raparperipiirakan hillokkeen keitin jo viimeviikonloppuna pakastimeen valmiiksi. Omat raparperit ovat ihan onnettomia, mutta onneksi naapurilla on komeat puskat. Meillä on mukavat mökkinaapurit kun saan hakea heidän pihaltaan vihanneksia jos omasta loppuu. Naapurit asuvat talossaan vakituisesti. Me käydään vain viikonloppuisin mökillä, joten kaikki suureelliset haaveet kasvimaasta saa unohtaa kun kukaan ei ole niitä kastelemassa arkisin.

Laitan myöhemmin jotain näistä resepteistä blogiini kuvien kera. Saa siis nähdä miten omat tekeleet onnistuvat, sillä nämä kuvat ovat Pintrestistä lainattuja eivät omiani.

Minä pidän nyt kesän blogin kanssa taukoa. Palataan elokuussa ja kirjoitan silloin miten tuo pohjoiseen suuntautuva fillarimatka onnistui. Fillarireissua ja kuulumisia voit kesällä seurata Facebook ja Instagram tilieni kautta, sillä niitä on helpompi päivittää kännykällä tuolta tienpäältä. Sosiaalisen median painikkeet löytyvät tuolta blogin oikeasta alareunasta.

Kesäpaikan rannasta

 

Hyvää juhannusta ja ihanaa kesää kaikille 🙂

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s