Nopea tapa tehdä mangojäätelöitä on tehdä ne Piltti hedelmäsoseesta. Minulla ei ole ”Piltti ikäisiä” lapsia, mutta tämä on aikuisillekin terveellisempi tapa tehdä hedelmäjäätelöitä kuin makeutetut hillokkeet. Piltti ”Ensimaut Mangoa” sisältää lähes 100% hedelmää – lisänä ainoastaan tuotteen valmistamisessa käytetty keitinvesi. Tuotteeseen ei ole lisätty sokeria, mutta keittämisen aikana hävinnyttä C-vitamiinia on lisätty jälkikäteen sen verran että pitoisuus on sama kuin ennen keittämistä. Raikkaan maun varmistamiseksi on mangososeeseen lisätty myös hieman sitruunamehutiivistettä.

Tähän aikaan vuodesta voi hyvin hyödyntää myös oman puutarhan omenasatoa mehujäiden tekemisessä. On varmasti luomua kun tuntee oman puutarhansa kasvatusmenetelmät ja tietää onko käyttänyt kasvatuksen aikana hyönteis- tai kasvimyrkkyjä. Itsekin tein reilun erän omenakaneli sosetta, mutta ne ovat kesämökin pakastimessa. Talven aikana tuon vapaa-ajan asunnolta tullessani näitä pakastettuja kesänmakuja sitten mukanani Helsingin kotiin syötäväksi.

Vadelmat ja mustikat ovat tässä ”jäätelössä” lähinnä koristeena. Ylimääräiset marjat voit syödä samalla kun valmistat jäätelöitä. Neljään jäätelöön riittää reilusti kaksi purkkia Pilttiä

Asettelin silikonimuottien pohjalle vadelman ja pensasmustikan siivuja. Kokonaiset marjat ovat toki kauniita, mutta jäisenä ne ovat mahdottomia syödä.

Hedelmäsosetta marjojen  päälle. Voit laittaa soseen ihan ”naturel” muodossa tai maustaa sitä sokerilla ja vanilijasokerilla jos haluat hieman makeampia jäätelöitä.

Koristellaan vielä jäätelöiden toinenkin puoli

Ja lopuksi kannet tiukasti päälle jäätelöihin

Pidä pakastimessa yön yli ja irrota sitten jäätelöt muoteistaan. Itse laitan valmiit jäätelöt pakastepussiin odottamaan syömistä. Pieni varoituksen sana itsetehdyistä jäätelöistä, että niihin voi jäädä kieli kiinni. Anna jäätelön hieman lämmetä ennen syöntiä. Jos nuolaiset suoraan pakastimesta otettua ”jäätelöä” voi kieli tarttua siihen kiinni. Meillä on näin käynyt ja olen joutunut liottamaan kuumalla vedellä 14-vuotiaan poikani kieltä mehujäätelöstä.

Ja lopuksi nauttimaan herkullisista jäätelöistä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s