Tänä vuonna Itsenäisyyspäivä tuli keskelle viikkoa ja ottamalla pari lomapäivää siitä saikin viiden päivän vapaat. Ajattelimme että hyödynnämme tämän miniloman ajamalla autolla Rukalle hiihtämään pariksi päiväksi. Lähdimme Helsingistä kello kuusi aamulla ajamaan kohti Kuusamoa. Onhan tuo pitkä ajopäivä kun kilometrejä tulee matkalle yli 800 ja monin paikoin on 80 km/h rajoitukset. Lumiraja tuli vasta Kuusamon kohdalla ja ennen sitä kura lensi tuulilasiin. Loppumatka oli aika haastava ajaa koska pimeä tuli aikaisin ja samalla alkoi lumipyry, joka haittasi näkyvyyttä. Lisäksi loppumatkalla oli poroja tiellä sekä tienpientareilla. Näkyi tuossa matkalla muutama hirvenmetsästysporukkakin joka oli lähdössä jahtiin, se toi mieleen mahdolliset hirvet jotka voivat sännätä tielle.

Tässä vielä tie näkyy, mutta hetken päästä alkoi lumisade joka huononsi näkyvyyttä.

Tässä näkymää Rukan keskusaukiolta. Tunnelma on hyvin jouluinen, mikä on aika kiva kun tulee tuolta Etelä-Suomen vesisateesta. Kuva on otettu Hotelli Cumuluksen parvekkeelta. Meillä oli mukava huone, jossa oli ikkunat kahteen eri ilmansuuntaan. Ajattelin että useampi lähtisi etelästä hiihtämään näinä ”välipäivinä”, mutta eipä tuolla Rukalla ainakaan suomituristeja ollut. Meidän hotellissa oli espanjalaisia ja aasialaisia.

Minä en laskettele se ei ole minun juttu. Tykkään murtomaahiihtää ja olinkin nyt talven ensimmäistä kertaa ladulla. Olihan Rukalla etelään verrattuna hyvät ladut. Kaikki ladut eivät olleet vielä avattu, koska ei tuolla Kuusamon korkeudella niin kauheasti tuota luonnonlunta vielä ollut. Itse hiihdin kaksi päivää Rukan ympäryslatua joka oli valaistu. Tuolla reitillä on aika vaihteleva profiili ja pitkiä nousuja. Näin kauden ensimmäisille hiihdoille olisi kyllä riittänyt joku hieman tasaisempikin pätkä.

Toisena hiihtopäivänä aurinkokin tuli hetkeksi esille. Luminen metsä on satumaisen kaunis.

 

Rukalla oli samaan aikaan kumparelaskun MM-osakilpailut. Hiihtolatu kulkee tuosta laskettelurinteiden vierellä, joten ohi hiihtäessä tuli pysähdyttyä kisoja katsomaan.

Rukan reissu oli kiva pysähdys arjen touhuihin. Tuolla Kuusamon lumisessa maastossa ja jouluvalojen loisteessa tuli myös kotiin viemisinä joulumieli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s