Pidin joulun ja uuden vuoden kohdalla yli viikon loman. Loma tuli tarpeeseen, sillä loppuvuodesta yleensä tahti töissä näyttää kiihtyvän. Olimme mökillä ja lomalla ei ollut mitään erityistä ohjelmaa. Tällaisia ohjelmattomia lomia tulisi pitää useammin, sillä jossain vaiheessa minulta jo hävisi viikon aikana ajantaju, enkä tiennyt mikä viikonpäivä on.

Joulukattaus mökillä

Tästä lomailusta virkistyneenä huomasin lehdessä artikkelin jonka otsikko oli ”Tämä on oikea työssäkäyvän unelmavuosi – Näin taktikoit itsellesi pitkät vapaat vuonna 2018”. Tänä vuonna kuulemma lähes kaikki mahdolliset juhlapyhät osuvat nimittäin kalenterissa niin, että pienellä taktikoinnilla saa helposti tehtyä tavallisista viikonlopuista nelipäiväisiä minivapaita. Suomessa on 11 liikkuvaa pyhäpäivää, jotka voivat osua arkeen. Tänä vuonna näistä päivistä 10 osuu arkipäiville. 2018 ainoa viikonloppuun osuva pyhäpäivä on 6.1 loppiainen, joka osuu lauantaille.

Uuden kodin sisustusta

Lomalla oli mukava myös suunnitella uuden asunnon sisustusta. Pääsemme muuttamaan uuteen kotiin ehkä huhtikuussa. Ei ole tarkoitus kovinkaan paljon mitään uutta asuntoon hankkia, sillä tavaraa on ennestäänkin jo liikaa. Jotain uutta olen kuitenkin jo hankkinut kuten tuon alinna näkyvän riippuvalaisimen keittiön saarekkeen päälle. Lisäksi olen sortunut ostamaan sisustustyynyjä. Meillä on noita tyynyjä jo ennestäänkin melko paljon ja jossain vaiheessa kuulin kommentin ”jos et hankkisi enää yhtään tyynyä lisää, kun ei täällä mahdu istumaan” – no kyllä muutama tyyny vielä mahtuu ihan varmasti mukaan. Sänky on myöskin hankinnoissa ja ylinnä näkyvä harmaa kaunokainen on vahva ehdokas uudeksi sängyksi.

Onpa tässä vuoden vaihteessa meidän perheeseen myös muuttanut uusi pyörä. Nämä cyklot lähtevät sitten ensi kesänä yhdessä matkaan. Tulevalle kesälle on kuitenkin luvassa jotain maltillisempaa matkasuunnitelmaa kuin viime kesän Nuorgamin reissu. Odotan kovasti kesää ja pyöräilykauden alkamista. Jatkossa myös kuljen fillarilla työmatkoja. Nyt asun niin lähellä työpaikkaani, ettei polkupyörän esille ottamisessa ole mitään mieltä kun kävelen matkan alle 10 minuutissa. Uudesta kodista on 4 km matkaa töihin ja se on juuri mukava matka kävellä tai ajaa fillarilla.

Blogi pitää nyt 3 viikon tauon, koska lähden ensi viikolla matkalle ja läppäri jää kotiin. Luvassa on aurinkoa, merta ja hyvää ruokaa. Eli loman jälkeen luvassa lomakuvia sekä kuulumisia.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s