Vappu alkaa perinteisesti sillä kun Manta saa lakin. En tosin ole vuosiin ollut katsomassa Mantan lakitusta, ehkä tilaisuudessa vallitsevan tungoksen takia. Aloitimme ystävien kanssa juhlinnan sisätiloissa klo 18 laittamalla yo-lakit päähän ja kilistelemällä maljoja vapun kunniaksi.

Vapun kunniaksi  keväinen kattaus illalliselle.

Tervetuliaismaljojen yhteydessä nautimme kevyttä alkupalaa. Tein marjaisen juustolautasen, jossa oli kolmea erilaista espanjalaista juustoa. Tarjottimelle väriä tuomassa on: rypäleitä, boysenmarjoja, vadelmia, melonia ja mansikoita. Espanjalaiset mansikat harvoin ovat maukkaita, mutta nämä olivat kuitenkin yllättävän hyvän makuisia.

Kun tulee ruokavieraita, niin tykkään tehdä menyn. Tästä on se hyöty, että tämän avulla on helpompi tehdä myös ostoslista. Sanotaan että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja minusta se päätee myös ruuanlaittoon.

Kevääseen kuuluu myös parsa. Parsan kanssa sopii kevyt valkoviini ja niinpä esitin toiveeni läheisessä Alkossa, että nyt pitäisi löytää joku todella ”pliisu” valkoviini ilman mitään jälkimakuja. Italialainen Pinot Grigio Garda oli oiva valinta piirakan kanssa.

Sinappinen Dijon perunasalaatti on itse tehtyä. Perunan lisäksi salaattiin tulee kastike jossa on: ruohosipulia, lehtipersiljaa, mustapippuria, hunajaa, omenaviinietikkaa, oliviöljyä ja Dijon-sinappia.

Makkara kuuluu myös vappuun. Tämä uunimakkara on tuunattu: halloumijuustolla, tomaatin viipaleilla, basilikalla ja pestolla. Olin niin tohkeissani vuoden ensimmäisestä makkararuuasta, että unohdin laittaa kokonaan pöytään savustetun lohen, jonka olin varta vasten hankkinut ja tehnyt sille myös kastikkeen. Syön makkaraa vain muutaman kerran vuodessa ja täytyy myöntää, että se maistuu kyllä aivan taivaalliselle.

Erilaisia kuplajuomapulloja tuli avattua vappuna, mutta tällä Mumm-juomalla oli ystävillemme erityinen merkitys.

Jälkkäriksi sitten munkkeja ja tippaleipiä. Munkit olivat ystäviemme tekemiä ja ne olivat maukas ja terveellisempi uunissa kypsennetty vaihtoehto. Aloitin vappupäivänkin syömällä aamiaiseksi mukin ja simaa.

Emännän vappu-look. Zaran kirkkaankeltainen sifonkipaita ja Mangon kukalliset housut. Yo-lakki ei ole päässä, koska se on epämukava käyttää ja varsinkin syödessä 🙂

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Vappuillallinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s