Marraskuun alku ja ”kaamosvalot” on asennettu Helsingin kodin terassille. En ole ainoa kaamosvalojen polttaja, sillä monella naapurillakin on jo kauniita valoja terdellä sekä ikkunoissa. Meillä tekee kauppansa myös joulutortut joita onkin jo leivottu kahdesti. Enää tortut eivät ole pelkästään niitä luumuhillolla täytettyjä, sillä kauppoihin on tullut kivoja muita vaihtoehtoja kuten omenakanelihillo. Niin ja tietysti useampi pullo/tölkki glögiä on juotu. Itse tykkään fiilistellä joulua hyvinkin paljon etukäteen. Joulun jälkeen taas haluan kaikki joulukoristeet sekä kuusen mahdollisimman nopeasti pois. Uutena vuotena on joulu viimeistään siivottu pois.

Nyt tässä pimeyden keskellä voi katsella viime joulun kuvia, jotka on otettu vapaa-ajan kodissamme. Tuolla maalla on kiva viettää jouluja luonnon läheisyydessä. Mitään erityistä jouluohjelmaa emme järjestä vaan joulu on pyhitetty lepäämiselle ja yhdessäololle perheen kanssa.

Keittiön kulmakaapissa tonttu pilkistää mustikanvarvuista tehdyn kranssin keskeltä

Syödään meillä kaupankin pipareita mutta perinne on ollut, että lasten kanssa leivotaan yhdessä joulupiparit. Pipareiden tulee tietenkin olla sokerikuorrutuksella koristeltuja. Minulle onkin kertynyt melkoinen kokoelma noita piparimuotteja.

Kun tätä kakkoskotia muutama vuosi sitten remontoitiin oli minulla toiveena saada keittiön seinään iso liitutaulu. Taululle voi liiduilla piirrellä ja kirjoitella eri teemoja vuodenaikojen sekä juhlien mukaan

Itse tehty Rocky road suklaa. Tässä on siis sulatettua suklaata, pähkinöitä, kuivattuja marjoja, marmeladia sekä vaahtokarkin palasia – niin jouluherkkua 🙂

Jouluinen kakku syntyy ihan vanilijajugurtista. Jugurttiin lisätään sulatettua valkosuklaata ja tummaa suklaata. Hieman maustetaan ja hyydytetään liivatteella. Päälle jouluinen koristelu konvehdeilla ja piparin paloilla.

Murokekseistä voi tehdä vaihteeksi vaikka ”teepusseja”

Minulle mieluisin jouluruoka on tämä panettone pulla. Itse sanon että tämä on ”höttöpullaa” kun kakku on sisältä niin kuohkeaa. Tämähän ei ole mikään suomalainen jouluruoka, mutta tykästyin tähän herkkuun asuessani joskus Wienissä. Tämä pullamainen kakku on peräisin Italiasta Milanon seudulta. En osaa tätä leipoa itse vaan ostan kaupasta. Onneksi tätä on jo vuosia saanut Stoccan herkusta joulun aikaan.

Joulupukki on käynyt yöllä tuomassa lahjat kuusen alle.

Vaikka glögin juominen on aloitettu jo marraskuussa, niin kyllä se maistuu vielä joulunakin

Jouluksi teen ruokapöydän keskelle jonkun jouluisen koristelun.

Jouluateria voi kohta alkaa… tai siis onhan siihen aikaa vielä yli kuukausi 🙂

 

Mukavaa joulun odotusta sinullekin

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Joulun odotusta syksyn pimeydessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s