Nyt on taas se aika vuodesta kun vietetään pikkujouluja. Tiesitkö että pikkujoulu perinne on tullut Suomeen Ruotsista?

Vietimme viikonloppuna pikkujouluja meillä istuen iltaa ystävien kanssa ja vaihtaen kuulumisia. Itse pidän enemmän juhlista jotka järjestetään kotona kuin ravintolassa. Pikkujouluihin voi myös pukeutua vähän näyttävämmin sekä vaikka hieman hassusti. Pikkujoulut ovat mielestäni talven vappu ja iloinen juhla.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – eikö vain? Vietimme juhlaa nyyttäri meiningillä, jolloin kustannukset sekä vaiva ruokien tekemisestä jakaantuu useammalle. Tein kuitenkin suunnitelman mitä voisi olla illan ruokatarjonta, jotta on helpompi sopia mitä kukin tekee. Valmiin menun pohjalta on helppo kirjoittaa myös kauppalistaa tarvikkeista mitä pitää hankkia. Joku voi toki ajatella että menun kirjoittaminen vie aikaa tai on vaikea tehdä, mutta minä nautin tällaisten suunnittelemisesta sekä tekemisestä.

Myös koti on jo saanut hieman jouluisempaa ulkoasua. Terassilla palaa ”kaamosvalot” ja sisällä on joulukukkia. Kynttilät ovat tietenkin paloturvallisia versioita eli toimivat paristoilla. Yllättävän kivan näköisiä tekokynttilöitä on nykyään saatavilla. Tekokynttilöiden pinta on vahaa ja liekkikin liikkuu kuten oikeissa kynttilöissä. Ei tarvitse huolehtia kun tietää että aitoa tulta ei ole missään valvomatta.

Keittiön ikkunaan olen laittanut kolme isoa joulutähteä. Nämä ovat kivan tunnelmalliset valot kun istuu tuossa ruokapöydän ääressä

Tykkään myös kattaa pöydän teemaan sopivaksi. Tällä kertaa pöydässä Villeroy & Boch old Luxembourg astiastiasto ja Musla pöytähopeat. Vihreät havut pöydän keskelle kävin keräämässä metsässä myrskyn pudottamista oksista. Monesti luonnosta saa todella kauniita kimppuja ja asetelmia vaikka kasvit olisivat hyvin tavanomaisia tai ns. rikkaruohoja. Pienet pöytäkortit joihin voi liidulla kirjoittaa ovat kivat jos haluaa etukäteen merkitä istumapaikat pöytään tai sitten niillä voi myöskin merkitä eri ruokien nimet.

Viikuna, sinihomejuusto ja saksanpähkinä sopivat hyvin jouluiseen vihersalaattiin

Joulutorttuja pitkääkin sitten olla eri täytteillä. Nyt tein tarjolle: luumu, omena/kaneli sekä päärynä/kinuski torttuja. Näkyypä siinä keskimmäisellä osalla tarjoiluvatia myös joulutorttuja tämän kauden mallin mukaisesti taiteltuna. Eli hillosta ja torttutaikinasta rakennetaan nyytti, johon sitten tehdään veitsellä viiltoja.

Suklaa kuuluu jouluun ja Lindt suklaat ovat kyllä aivan ihania. Olen joskus vuosia sitten käynyt Sveitsissä Lindt suklaatehtaan myymälässä ja se oli ihan taivas sen makeassa merkityksessä. Nykyään en juurikaan syö suklaata, mutta näitä palluroita tuli nyt pitkästä aikaa maistettua.

Lopuksi sitten herkutellaan kakulla. Olen versioinut tätä kolmen suklaan kakkua monen moiseen muotoon ja erilaisilla koristeluilla. Tässä kakku nyt pikkujoulu versiona. Kakkua jäi runsaasti yli ja työpaikalla oltiin maanantai aamuna vilpittömän iloisia kakusta aamukahvi pöydässä.

Näin söpö ja ujo vieras oli myös tullut juhlimaan. Mona koiraa vähän ujostuttaa tuossa sohvan nurkassa.

 

Glögintuoksuista pikkujouluaikaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s