Tein kakun halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan, jotta se olisi mahdollisimman korkea. Täytettä on tällä määrällä reunoja myöten, joten halutessaan voi käyttää myös 24 cm halkaisijan vuokaa. Kakun reunat ovat tasaisemmat jos suojaat irtopohjavuoan reunat leivontakalvolla. Aluksi minun piti tehdä pelkkä Omar-juustokakku. Kakun pinta oli kuitenkin minun silmääni epätasainen, joten päädyin vielä tekemään kakulle mansikkakiilteen. Tämä olikin hyvä ratkaisu, sillä kakun vaaleaosa on Omar-karkkien johdosta aika makea. Hapan mansikkakiille leikkaa kivasti tätä makeutta.

Ensimmäinen urakka onkin availla nämä Omar-karkit kääreistä. Kannattaa istua mukavasti pöydän ääreen kun alkaa askartelemaan näitä pois kääreistä.

pohja:

200g Digestive- tai kaurakeksejä

70g   voita

täyte:

1 dl kuohukermaa Omar-karkkien sulattamiseen

3 dl kuohukermaa vatkataan vaahdoksi

1 pussi noin 40 kpl Omar-karkkeja

400g maustamatonta tuorejuustoa esim Viola

1/2 dl erittäin hienoa sokeria

1 tl vanilijasokeria

4 liivatelehteä

4 rkl kumaa vettä

 

mansikkakiille:

2 dl soseutettua mansikkaa

3 liivatelehteä

4 rkl kuumaa vettä

 

työohje:

Murskaa keksit esim laittamalla ne pakastepussiin ja kaulitsemalla pussin päältä, kunnes keksit ovat murskaantuneet. Sekoita keksimurskaan sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan reunoille kalvot ja pohjalle leivinpaperi (jonka olet leikannut tarkalleen pohjan kokoiseksi ja muotoiseksi). Painele voinen keksiseos kevyesti vuoan pohjalle. Jos painelet murskan kovin tiiviisti on kakkua hankala leikata. Laita vuoka jääkaappiin siksi ajaksi kun valmistat täytteen.

Lämmitä kattilassa 1 dl kermaa. Varo ettei kerma pala pohjaan kun lämmität sitä. Lisää lämpimään kermaan paloitellut Omar-karkit. Itse pienensin karkit napsimalla niitä saksilla suoraan kattilaan. Hämmennä seosta kunnes karkit ovat sulaneet maitoon. Kun kastike on valmis niin anna sen jäähtyä.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma ja sokerit. Notkista hieman tuorejuustoa ja sekoita se sitten Omar-kastikkeen kanssa sekaisin. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto. Kiehauta 4 rkl kuumaa vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateneste täytteeseen nauhana koko ajan sekoittaen. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi – mielellään yön yli.

Lopuksi tehdään mansikkakiille ja koristellaan kakku. Soseuta mansikat mahdollisimman tasaiseksi soseeksi esim. plenderillä tai sauvasekottimella. Halutessasi voit lisätä seokseen hieman sokeria happamuutta leikkaamaan (minä en lisännyt). Pehmennä liivatteet laittamalla ne ensin kylmään veteen ja liota ne lopuksi kuumaan vesi tilkaan. Lisää liivate nauhana mansikkaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada mansikkakiille varovasti juustokakun päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s