Kirkkonummelta löytyy viehättävä pieni luola, jolla on hyvin naiselliset muodot. Miten tänne luolalle sitten parhaiten pääsee? Luola sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Porkkalantiestä. Luolaa pitää lähestyä Porkkalantieltä minne paikallinen maanomistaja on rakentanut jyrkkään rinteeseen 3-4 auton parkkipaikan. Pysäköinnin voi maksaa verkkopankissa tai mobilepay:llä ja minusta maksu on kohtuullinen korvaus siitä, että hän järjestänyt alueelle pysäköinnin. Auton navigaattori saattaa ohjata sinut Wiknerin ratsutilan pihaan, mutta se on yksityisaluetta ja autojen liikkuminen ratsastajien joukossa voi aiheuttaa vaaratilanteita. Kunnioitetaan siis ratsutilan rauhaa ja kävellään luolalle Porkkalantieltä kallioden yli.

Navigaattoriin osoitteeksi: Porkkalantie 152, 02480 Kirkkonummi. Jos tulet Porkkalantielle Jorvaksentieltä niin luolan pysäköintipaikka jää silloin vasemmalle puolelle ja melko jyrkkään rinteeseen. Kannattaa pysäköidä auto siten, että pienelle alueelle mahtuisi se 4 autoa. Sieltä rinteestä ei välttämättä ole kiva peruutella takaisin tielle jos auto ei mahdukkaan sinne.

ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6665981 E 360279

Vaikka luola on melko lähellä parkkipaikkaa niin on melkoinen apu ”suunnistamisessa” kun reitille on laitettu opasteita mihin suuntaan pitää kulkea. Päästäkseen luolalle pitää kiertää koko iso kallio, sillä se on melko jyrkkä. Nämä opasteet alkavat siitä parkkipaikalta ja ohjaavat siten, että kallion reunat loventuvat sen verran että on helppo tulla jyrkänteeltä alas. Loppumatkasta itsellä nämä opasteet kyllä katosivat sinne metsään, mutta silloin oli jo selvää mistä päin kannattaa etsiä.

Aika söpöt viitoitukset oli metsässä. Kyllähän ne värikkäät nauhat näkyvät hyvin maastossa, mutta eivät ne mitään kauniita ole.

Reitti luolalle on viitoitettu pitkin helppokulkuista kallionharjaa

Tältä näyttää luolan suuaukko sieltä ratsutilalta päin katsottuna. Luolassa on aukko myös katossa puolessa välissä luolaa, josta valo siivilöityy kauniisti sisään.

Luola on muodoltaan sipulimainen ja sillä on korkeutta pari metriä. Leveydeltään luola on noin metrin ja syvyydeltään 6.5 metriä. Luola on muodostunut viimeisimmän jääkauden aikana, kun jäätikön sulamisvedet koversivat onkalon graniittikallioon.

Luolasta löytyy kuvia Instagramista tunnisteella #pimppiluola# VisitFinland.com sivustolla on artikkeli ”Strange nature sites to explore in Finland” jossa tämä paikka on myös mainittu. Luolasta löytyy mainintoja myös Atlas Obscura-sivustolta Suosittelen käymään sillä luola on minusta kaunis ja aika helposti saavutettavissa varsinkin jos asuu pääkaupunkiseudulla.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s