Spinnig on ollut kaksi vuotta mukana säännöllisesti viikoittaisessa liikuntakalenterissani. Aloitin harrastuksen vuonna 1997, mutta välillä on ollut pidempiäkin taukoja. Polviongelma sekä jännekalvon tulehdus eli palantaarifaskiitti ovat saaneet minut takaisin sisäpyörän selkään. Korvaan esimerkiksi pidemmät juoksulenkit tupla spinning tunneilla. Tuossa alla olevassa taulukossa on marraskuun spinning harjoittelut oranssilla merkittynä. Koosteen mukaan 2-3 x viikossa on ollut sisäpyöräilyä. Joulu- ja tammikuussa on vaivannut flunssa ja harjoittelut ovat olleet tauolla kunnes paranen.

viikon-pyorailyt

Postauksen artikkelikuvasta näkyy, että olen polkenut 2h 27 min harjoituksen. Kuvassa on kaksoistunnin data Suunnon rannetietokoneesta. Ensimmäisen tunnin olen polkenut rauhallisemmin. Toisella tunnilla olenkin sitten lähtenyt nostamaan sykettä. Keskisyke on ollut harjoittelun aikana 133 ja maksimisyke 178. Minun sykevaihteluni on leposyke 47 ja maksimisyke 211 eli sitä taustaa vasten en vielä ole polkenut läheskään äärirajoilla. Alla olevassa kuvassa näkyy sykerajojeni mukaiset arvot, jotka on laskettu: ikäni, sukupuolen ja kuntotasoni mukaan. Eli viimeinen tunti spinningiä on menty tuolla vauhtikestävyystasolla, jossa syke jää 20-40 lyöntiä alle maksimisykkeen.

sykealueet

Painonhallinan kannalta sekä ruokavalio että liikunta ovat molemmat tärkeitä. Kummalla sitten on enemmän merkitystä jos haluat esimerkiksi laihtua? Katsotaan asiaa esimerkiksi hampurilaisaterian näkökulmasta. Tiedot eri aterioiden kalorimääristä (ranskalaisineen ja limuineen) olen ottanut Kuluttajaliiton kalorivertailusta.

  1. Rolls Jättipekoniateria 2031 kcl
  2. Hesburger Mega-ateria 1465 kcl
  3. MacDonaldsin Mic Mac Plus ateria 1200 kcl

Hampurilaisateria on keskimäärin 20 min siinä huulilla (olen siis nopea syömään). Mutta kuinka kauan minun pitäisi polkea tuota spinningpyörää, jotta kuluttaisin Rolls Jättipekoniaterian kalorit?

Tässä pientä laskutoimitusta:

Eli 2h 27 min spinning ja kulutin energiaa 678 kcl

7,5h polkeminen kuluttaisi tuon 2031 kcl hampurilaisaterian kalorit!

Toki lihaksikas ihminen kuluttaa jo pelkässä perusaineenvaihdossa enemmän kuin vähemmän lihaksikas. Harvalla meistä kuitenkaan on niin suuri lihasmassa, että energian kulutus siitä huomattavasti nousisi ja voisi syödä täysin vapaasti lihoamatta. Spinning on vielä melko energiaa kuluttava laji kun käyttää oikein vastusta ja pyöritystekniikka on kunnossa. Oikean tekniikan polkemiseen voi saada ainoastaan klossikengillä. Kun jalka on kiinni polkimessa niin tekniikka on: paina, vedä, nosta ja työnnä. Spinning pyörällä kun ei tarvitse pelätä kaatumista vaan voi ajaa 100 lasissa ja todellakin tekniikka ei ole sitä Jopolla ajamista (vaikka Jopo onkin hieno pyörä).

klossikengat

Jos sitten miettii miten miten juosten saisi kulutettua Hesburger Mega-aterian 1465 kcl, niin tässä minulla sinulle vinkki. Voit vaikka juosta 21 km eli puolimaratonin noin 2 tuntiin, niin siinä se juuri ja juuri palaa.

tampere-maraton

Sopisiko tähän loppuun kommentti ”Hetken suussa, vuosia vyötäröllä”?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s