Omenaruusut on helppo ja nopea valmistaa. Oikeastaan niiden tekeminen on niin yksinkertaista ettet voi epäonnistua. Helppoudestaan huolimatta ruusut ovat varsin näyttävän näköisiä herkkuja.

Valmistukseen tarvitset:

  • 1 pkl voitaikinalevyjä
  • 1 sitruuna
  • 2-2.5 punaista omenaa
  • kanelia, sokeria ja vaniljasokeria
  • voit kokeilla myös erilaisia tuorejuustoja mausteeksi

Purista sitruunanmehu mikron kestävään kulhoon. Siivuta omenat noin 2 mm paksuisiksi siivuiksi

Kääntele omenanpalat sitruunamehussa. Lisää joukkoon 2 tl sokeria ja kääntele omenoita uudestaan. Sitruuna estää omenoiden tummumisen. Laita kulho uuniin ja kypsennä omenoita 2-3 min tai kunnes ne ovat pehmenneet sen verran, että siivuja voi taivuttaa. Älä liota lohkoja sitruunassa liian kauan, sillä sitruuna haalistaa omenan kaunista punaisuutta.

Ripottele leivinpöydälle hieman vehnäjauhoja. Levitä sulaneet voitaikinalevyt leivinpöydälle ja leikkaa ne puoliksi.

Kaulitse levyt ohuiksi suikaleiksi, jotka ovat noin x2 alkuperäisten siivujen kokoisia.

Ripottele voitaikinan pinnalle sokerin ja vanilijasokerin seosta.

Voit tehdä omenaruusut paperisiin muffinssivuokiin tai monikäyttöisiin vuokiin

Asettele pehmennetyt omenan siivut voitaikinan reunalle niin että punainen pyöreäreuna jää näkyviin. Ripottele päälle runsaasti kanelia. Käännä taikinan alempi reuna omenalohkojen päälle niin että omenat jäävät taikinan väliin. Rullaa taikina löyhälle rullalle ja aseta muffinssi vuokaan.

Osan ruusuista tein kinuskin makuisella tuorejuusto täytteellä. Levitä juustoa voitaikinan päälle. Aseta sitten omenan lohkot kuten yllä. Lopuksi vielä kanelia ja sokeria päälle ja rullaa ruusuiksi.

Paista 200 astetta noin 35min. Peitä ruusut paiston ajaksi alumiinifoliolla, sillä suojaamattomina ne palavat helposti pinnaltaan ennen kypsymistä.

Anna ruusujen jäähtyä ja sirottele ennen tarjoilua vielä pinnalle tomusokeria

Mukavaa pääsiäistä!

Jätä kommentti