Terveisiä lomalta ja täältä kesäpaikalta. Innostun täällä maalla  leipomaan enemmän kuin kotona. Ehkä täällä on paremmin aikaa, niin siksi on kiva kokeilla jotain uusia reseptejä. Nyt testasin Da Capo-juustokakkua kun oli tulossa vieraita. Nämä juustokakut ovat mukavan vaivattomia tehdä ja siksi suosikkejani. Tämä kakku on lopputulos siitä kun yhdistää kaksi eri reseptiä.

pohja:

1 pkt Domino-keksejä

50g sulatettua voita

 

täyte:

4 liivatelehteä

10 kpl Da Capo-patukoita (a 20g/kpl)

200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Viola)

1 1/4 sokeria

2 tl vanilijasokeria

3 dl kuohukermaa

ohje:

Murskaa keksit pieniksi ja sekoita sen jälkeen voin kanssa. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista suojus ja painele seos sen päälle. Seosta ei kannata painella vuoan pohjalle liian tiukkaan, sillä kakkua on silloin vaikea leikata. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat muut ainesosat.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään

Sulata suklaapatukat vesihauteessa tasaiseksi massaksi ja lisää ne sitten notkistetun tuorejuuston kanssa yhteen

Purista liika vesi liivatteista ja liota ne tilkkaan kuumaa vettä

Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi  vaahdotettu kerma (johon olet lisännyt sokerit) joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä se alumiinifoliolla. Saat kakkuun kauniin tasaiset reunat jos asetat vuoan reunoille leipomiseen tarkoitetun kalvon.

Anna Da Capo-juustokakun hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Tässä mökkielämässä on sellainenkin hyvä puoli että kakunkoristeet (orvokit) sekä kahvipöydän kukat on helppo hakea omasta pihasta.

 

Jätä kommentti