Luonnonkukista tehty seppele täydentää juhannuksen juhlatyylin – vaikka ulkona olisi kylmää ja sateista. Eiköhän vain tänäkin vuonna ollut tämä perinteinen juhannuskeli, jolloin paras ulkoiluvaate olisi pilkkihaalari. Aamusta oli kuitenkin hetki puolipilvistä ilmaa, joten kävin keräämässä kukkia maljakoihin sekä kukkaseppelettä varten.

Kukat kannattaa poimia mieluiten aamulla, jolloin ne ovat parhaassa nestejännityksessä. Kukkia voi myös hieman kostuttaa suihkupullolla. Viileässä ja hieman kostutettuna seppele säilyy yön yli myös seuraavaan päivään.

Kerää tarpeeksi kukkia ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi varsiksi. Jos haluat rennomman seppeleen, voit silloin jättää varret hieman pidemmiksi. Luonnon- ja kasvatettujakukkia voi hyvin yhdistää samaan seppeleeseen. Myös erilaiset vihreät lehdet ovat kauniita joukossa. Hennompia kukkia voikin hyvin tukea, kun joukkoon laittaa vankempia puunlehtiä.

Kun seppeleen kehä on tehty vankasti rautalangasta, on siihen helppo kiinnittää kasveja kiinni. Kehä kannattaa mitata hieman isommaksi kuin mikä on käyttäjän päänympärys. Kasvit vievät jonkin verran tilaa ja pienentävät kehän kokoa.

Sitten kokeillaan päähän tuliko tästä sopivan kokoinen? Hyvin istuu päähän ja oikein nättihän tästä tuli.

Kukkahousut ja kukkaseppele. Olen kovin ihastunut kaikkiin kukkakuoseihin näin kesällä. Värit ja kukat tuovat iloa arkeen.

Jos sitten kyllästyy pitämään seppelettä päässään, niin on se oiva piristys pöydälle. Minulla on kesäasunnolla tällainen pyöreä Riviera Maisonin kynttilälyhty ja seppele sopi kuin valettu tuohon lyhdyn päälle koristeeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s