Terveisiä täältä kesäasunnolta. Olin pyytänyt muutaman vanhan koulukaverini kylään ja innostuin leipomaan sitruunajuustokakkua. Tämä kesä on ollut kuuma ja halusin tarjota jotain kylmää ja raikasta.

Tämä on siis kakku jonka voi tehdä ilman uunia.

Pohja:

200 g Digestivekeksejä

125 g vauvojen hedelmäsosetta

 

Täyte:

6 liivatetta

1 sitruunan kuori

1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl jugurttia (esim. mango – sitruuna tms.)

250 g maitorahkaa

2 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

4 kananmunanvalkuaista

 

Kiille:

3 liivatelehteä

4 dl appelsiinitäysmehua

 

Koristelu:

Marjoja

 

Työohje:

Hienonna keksit ja yhdistä hedelmäsoseen kanssa. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voit laittaa elintarvikekalvon irtopohjavuoan reunoille, jotta saat kauniin reunan. Jos et käytä kalvoa niin saat myöhemmin kakun reunan kauniisti irti vuoasta esim. terävällä fileerausveitsellä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunasta mehu. Sekoita keskenään: tuorejuusto, jugurtti, rahka, sokeri, vanilijasokeri ja sitruunankuoriraaste. Vaahdota valkuaiset.

Kiehauta sitruunanmehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita tuorejuustoseokseen. Yhdistä rauhallisesti vatkaten valkuaisvaahdon kanssa. Tarkista makeus. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta 1/2 dl appelsiinimehua ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Kaada hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Voit koristella kakun pinnan hedelmien lisäksi esim. sulatetulla suklaalla.

Koska olen mökillä niin näitä tarjoiluvateja on hieman vähemmän, mutta laitoin kakun ison kattauslautasen päälle. Jouduin jättämään irtopohjavuoan tukemaan pohjaa, koska lautanen on keskeltä matalampi kuin reunat.

Lisäksi olin edellisenä päivänä paistanut raparperi vanilijarahka murupiirasta tämän hyydykekakun lisäksi.

Kuuman ilman takia ajattelin ettei kukaan kaipaa kahvia tai teetä. Tarjolla oli tällä kertaa sitruunajääteetä. Jotta juoma olisi hieman juhallisempi niin koristelin lasit sitruunalla ja sokerisella reunuksella.

Pöytä katettuna ja vieraita odotellaan 🙂

Kukat hain pöytään omasta pihasta. Tähän aikaan vuodesta pihassani ei kuki kuin pensaita. Lisäsin maljakkoon elämänlangan tuon valkoisen kukan. Kukka on siis todella sitkeä rikkaruoho, mutta sehän onkin ihan kaunis maljakossa.

Tervetuloa meidän kesäasunnolle.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s