Aiemmin kerroinkin että aloitin säännöllisen core-treenin tekemisen viime syksynä. On ollut kannustavaa huomata, että aika maltillisella panostuksella on saanut ihan kivaa tulosta aikaiseksi.

Nyt on takana reilut viisi kuukautta Elixian ohjattuja core-tunteja. Lämmittelen kuntosalilla hyvin ennen tunnin alkua, sillä tunnin alussa oleva lämmittely ei riitä minulle, koska olen hitaasti lämpiävää tyyppiä. Varsinainen core-treeni on vain 30 min pituinen. Kaksi kertaa viikossa ja 30 min treeni ja tuloksia on ihan selvästi tullut.

Osassa liikkeistä olin alussa todella surkea tai en edes pystynyt tekemään niitä kunnolla. Nyt kaikki liikesarjat onnistuvat ja olen pystynyt tekemään niistä myös vaikeampia variaatioita. Pyrin tekemään liikkeet huolella ja panostamaan 100% tekemiseen tuon 30 min aikana. Huomaan tasapainoni parantuneen ja myös ryhdissä näkyy parannusta. Koska juoksen paljon niin huomaan, että hyvän juoksuasennon pitäminen on helpompaa kun keskivartalon hallinta on parantunut.

En paljon kotona jumppaile, koska Elixian kuntosali on 6 min kävelymatkan päässä kodistani. Kaunis keväinen auringonpaiste kuitenkin houkutteli tuohon valoon tekemään pienen treenin. Onhan tässä vielä tekemistä, jotta saa lantion asennon paremmaksi lankutuksissa. Treenit kuitenkin jatkuvat jatkossakin x2 viikossa ja varmaan edistystä tapahtuu tulevaisuudessakin – toivotaan. Huhtikuussa alkaakin sitten uusi ohjelma, jonka mukaan treenataan koko kevät. Ihan kiva kun ohjelma vaihtuu ja tulee uudet musiikit. Itselle musiikilla on tärkeä merkitys liikunnassa. Ei minulla mitään erityistä rytmitajua ole, mutta varsinkin juostessa musiikki auttaa jaksamaan kun pitkä lenkki alkaa tympimään.

Suosittelen core-treenin aloittamista jos se ei vielä kuulu ”harrastuksiisi”. Tämähän on harvinaisen epämukava harrastus, sillä ei paljon hymyilytä treenin aikana. Jälkeenpäin mieli on hyvä kun taas jaksoi hikikarpalot otsalla ähistä treenin läpi. Olen muuten huomannut, että minä olen aika äänekäs treenaaja jos sitä mitataan ähinän ja puhinan määrällä.

2 vastausta artikkeliin “Syvien vatsalihasten treenaaminen

Jätä kommentti