Itsenäisyyspäivästä on jo pari viikkoa aikaa, mutta ajattelin laittaa vielä muutaman kuvan tuosta päivästä. Meidät oli kutsuttu ystävillemme Suomi 100 illalliselle. Itse en voi ottaa kunniaa tarjoiluista muuten kuin kakun osalta. Vietämme aika usein juhlapäiviä yhdessä ja ne menevät usein kätevästi nyyttärityylillä. Jaetaan mitkä kukin tekee ja hankkii, niin juhlat eivät tule niin työläiksi kenellekkään järjestää.

Tänä vuonna on monet juhlista vietetty ystävillämme sillä meillä jatkuu tämä ”evakkotilanne” 2018 kevääseen asti. Vanha asunto meni kaupaksi vuosi sitten samana päivänä kun se tuli myyntiin – hyvä niin. Tähän väliin tuli sitten pakollinen välimuutto, enkä oikein tunne tätä tilapäisasuntoamme kodikseni (osa astioistakin on laatikoissa odottamassa seuraavaa muuttoa). Olenkin jo luvannut ystäville, että ensivuoden juhlat: vappu, rapujuhlat ja itsenäisyyspäivä vietetään meillä. Uudessa kodissa on sitten kiva järjestää juhlia ja odotan kovasti sinne muuttoa. Kävimme viikko sitten katsomassa asuntoamme ja se oli valmistumassa aikataulun mukaan. Kaikki näytti jo valmiilta ja pieniä korjauksia vielä oli joihinkin pintoihin tulossa.

Tänä vuonna monet olivat nähneet tavallista enemmän vaivaa juhlien menyn suunnittelussa. Ystäväpiirissä oli joillakin oikein suuriakin juhlia. Me juhlimme suomen itsenäisyyttä kahden perheen kesken. Juhlavuoden meny oli hyvin suomalainen. Kuvassa frittimuikut ja sitruunan lohkoja

 

Muikunmätirullat ja pororullat käärittynä rieskan sisään olivat erittäin herkullisia.

Minun vastuulla oli siis jälkiruoka. Kakun lisäksi oli tarjolla Suomi piparkakkuja, tuoretta lakritsia ja brunbergin tryffeleitä. Kakussa on suklaakakkupohja ja täytteeksi laitoin valkosuklaavanilija- ja vadelmamoussea. Kakun päällä on sokerimassakuorrute ja siihen tein sabluunan avulla elintarvikekullasta Suomenleijonan.

Tässäpä ovat kakku ja leipuri molemmat valmiina juhlaan. Kakkuvatina on isoäidiltäni joka oli syntynyt 1910 peritty hopeinenlautanen.

Etsin ensin juhliin pitkää mekkoa, mutta päädyin sitten tällaiseen mustaan housupukuun. Olen ollut aiemmin hieman skeptinen näitä haalareita kohtaan, koska ne eivät ole oikein istuneet päälleni hyvin. Tämä olikin poikkeus ja jouduin ainoastaan lyhentämään hieman lahkeita. Suomen ilmastossa housut ovat ihan käytännölliset ja tälle asulle löytyy varmaan jatkossakin käyttöä. Kuva on otettu Helsingin Sockmannin pukukopissa. Työpäivän jälkeen kun lähtee ostamaan itselleen juhlavaatteita se kieltämättä käy ihan työstä. Kierrät kaupasta toiseen ja tuskailet peilistä näkyvän kuvan kanssa kun vaatteet ovat joko pieniä tai suuria.

Samalla kun vietimme Suomi 100 juhlaa nostimme vielä maljan ystäviemme tuoreelle ylioppilaalle.

 

Ihanaa joulua teille kaikille

Minä vietän joulun mökillämme luonnon rauhassa. Joulun jälkeen pidän vielä muutaman päivän loman ennen paluuta töihin

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s