Kesän lomamatka on tänä vuonna tarkoitus polkea fillarilla. Tuossa tuo minun matkajuhta lepää kesäpaikan varaston seinällä. Kuski on jo malttamaton ja odottaa, että loma alkaa. Ennen reissua tässä ehtii vielä viikonloppuisin tekemään monta pidempää pyörälenkkiä. Yleiskuntoni on tällä hetkellä hyvä (ainakin omasta mielestä). Olen koko talven käynyt sisäpyöräilemässä spinning tunneilla noin x 3 viikossa, jotta tuntuma pyöräilyyn pysyy myös talvella. Lisäksi nyt keväällä kun jalkavaivat (pantaarifaskiitti molemmissa jaloissa) ovat parantuneet olen päässyt myös juoksemaan.

Pyörään on talven aikana huollossa laitettu paksummat renkaat. Vanhat mutta edelleen hyvät ohuemmat renkaat vaihdan takaisin pyörään tämän matkan jälkeen. Pitkälle pyörämatkalle halusin cyclocrosspyörääni vakaan renkaan, jolla voin ajaa huonompi kuntoisiakin teitä. Pyörä on tietenkin hitaampi kun rengas on paksu, mutta sillä ei tässä tapauksessa ole väliä. Pyörään on lisäksi asennettu tarakka sivulaukkuja varten. Harkitsin vielä lokasuojankin asentamista, mutta sitä en nyt ehkä laita.

Renkaaksi laitettiin Continentalin pistosuojatut kumit. Olen näillä jo kerran vahingossa ajanut rikotun pullon yli ja hyvin kestivät sen.

Lisäksi ajoasentoa säädettiin paremmaksi asentamalla lisäpala tuohon ohjaustangon runkoon. Vaikka pyörä on minulle muuten mitoiltaan hyvä, niin tuolla ohjaustangon pienellä nostolla sain hartiat paljon rennommaksi ajon aikana sekä ranteet niin ettei tule kulmaa.

Minä en tykkää pitää pyöräilyhousuja, mutta sen sijaan minulla on pyöräilyalushousuja, joissa on pehmusteet ja niiden päälle voi sitten laittaa tavalliset trikoot. Pehmustettujen alushousujen lisäksi geelipehmuste on mukava satulan päällä. Mukaan matkaan lähtee myös kuvassa näkyvä Suunnon rannetietokone. Sain tuon Suunnon kellon lahjaksi pari vuotta sitten ja se on aivan mahtava kapistus. Kellosta on ollut minulle paljon iloa. Tosin nykyään pyrin liikkumaan paljon myös ilman sykkeenmittaamista, ettei mene liian vakavaksi tämä urheileminen.

Joitakin öitä on tarkoitus nukkua teltassa, joten ostin Haltin pumpattavan makuualustan. Tavallinen makuualusta olisi aivan liian iso kuljetettavaksi pyörän tarakalla.

Myös tällaisen pienen lisävarusteen hankin kesän reissulle. Saa nähdä tuleeko tästä peilistä niin mieluisa, että jätän sen pyörääni myös matkan jälkeen? Taakse kurkkiminen on epämiellyttävää ajaessa. Peilillä on helppo seurata takaa tulevaa liikennettä – tämä ei siis ole blondin meikkipeili 🙂

GoPro kamera

Uusi kypärä on mun synttärilahja. Sain itse valita kypärän ja valitsin mallin, joka on oikeastaan maastopyöräilyyn tarkoitettu kypärä. Tykkään että kypärässä on pieni lippa. Tässä mallissa on lisäksi takaraivokin hyvin suojattu. Ylimääräisenä herkkuna kypärässä oli valmiina kiinnike GoPro kameralle. Minulla on poikani kanssa yhteinen kamera, joten taidanpa ottaa senkin mukaan matkaan niin tulee sillekin käyttöä. Kypärässä kamera on valmiina heti esillä jos haluaa ottaa kuvia tai videota maisemista. Tuossa kamerassa on langaton tiedonsiirto, joten voin jakaa kuvamateriaalia kännykän kautta eteen päin.

Aikaisemmin ei ole ollut tarvetta näille sivulaukuille pyörässä, joten nekin ovat aivan uudet. Tuossa setissä on 3kpl 29 litran laukkuja. Kaksi laukkua sivuilla ja yksi tarakan päällä. Kuvassa laukut ovat tyhjinä kun kävin tekemässä niillä ”pienen” 45 km testilenkin. Sivulaukkujen kanssa olen tyytyväinen noihin leveisiin renkaisiin, koska tuuli ottaa sivusta ikävästi laukkuihin ja huonontaa pyörän ajettavuutta. Todennäköisesti tarakalle tulee vielä jotain viritelmiä sateenkestävässä pussissa, jotka on kiinnitetty mustekaloilla.

Kartassa on alustavaa suunnitelmaa kesän pyöräilymatkalle. Pyöräilykaverini lähtee matkaan Helsingistä 25.6. Minä vietän juhannuksen mökillämme Valkeakoskella,  joten jatkamme siitä yhdessä maanantaiaamuna kohti itäistä Suomea. Reitti varmaan vielä muuttuu ennen lähtöä ja todennäköisesti myös matkan aikana. Tavoitteena on polkea noin kahdessa viikossa Nuorgamiin ja sieltä sitten linja-autolla ja junalla takaisin kotiin. Kirjoitan vielä kesäkuussa tarkempia matkasuunnitelmia blogiin.

Joku voi miettiä että mistä ihmeestä kumpusi tällainen ”kuningasidea” lähteä pyörällä kohti Nuorgamia, kun sinne pääsee julkisella liikenteellä tai omalla autolla. Ystäväni on tehnyt vastaavia pyöräilyreissuja aiemminkin ja hän oli nyt vailla pyöräilykaveria. Minua ei tarvitse kauaa houkutella näin mahtavalle reissulle. Meni noin 30 sec kun olin luvannut ajaa Oulun korkeudelle asti. Seuraavana päivänä laitoin kaverille sähköpostin, että kyllä minä lähden koko matkalle mukaan. Tunnemme toisemme niin hyvin, että uskon ystäväni arvanneen jo ennalta, että näin tässä käy 🙂

Hyvin toimii uusi kypärä, renkaat ja sivulaukut. Tässä pikku testilenkillä 45 km kun tulin ostoksilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s