Itselle joulun odotus ja siihen liittyvä ”puuhastelu” on ehkä sitä mieluisinta aikaa. Sokerikuorrutteella koristellut piparit on ollut meidän jouluissa se asia jonka perään on kyselty, että koska niitä tehdään ja joko ne saa syödä?

Piparimuotteja on kertynyt melkoinen kokoelma, mutta lähes joka vuosi sorrun taas ostamaan jonkun uuden mallin. Tänä vuonna kotiin lähti kaupasta mukaan pullea poro ja tähtimuotti. Voihan noita muotteja toki käyttää muutenkin kuin jouluna. Pienemmillä muoteilla voi koristella esim salaattiin tulevia vihanneksia, kuten tehdä kurkun siivuista pieniä sydänmiä jne…

Ryhmätyöllä tämäkin onnistuu nopeasti. Piparit leivottiin ja koristeltiin yhdessä poikani kanssa.

Kuusissa on reunoilla kaupan valmista sokerimassaa ja keskelle on olen tehnyt itse löysän pikeerin, jota värjäsin geelivärillä. Koristeeksi kaikkea mitä leipurin kaapeista löytyy ja näyttää siellä aika hyvät valikoimat olevankin erilaisia koristeita.

Uudella tähtimuotilla tuli kivoja pipareita ja niitä oli hauska koristella. Kullan kimalletta päälle tein elintarvikekullalla, jota sirottelin teesiivilällä.

Poromuotteihin kokeilin uutta tekniikkaa koristelussa. Lautaselle laitetaan löysää valkoista pikeeriä ja siihen tiputetaan pieniä pisaroita geeliväriä. Geeliväriä levitetään hammastikulla eri puolelle lautasta. Lopuksi piparit kastellaan tuohon löysään kuorrutteeseen. Itse tykkäsin että näistä tuli tosi kivoja. Olin vielä hieman maustanut tuota pikeeriä sitruunalla, niin siitä tuli mukavan raikas maku täytteeseen.

Nämä leimasimet olivat myös sellaiset joita en voinut vastustaa. Eli tällaisetkin kaverukset tuli hankittua samalla kuin nuo kaksi uutta piparimuottia.

Pikkuleipätaikinasta tehdään tasakokoisia pieniä kakkuja. Taikina kannattaa laittaa valmiiksi leivinpaperin päälle, jottei sitä tarvitse siirtää. Aluksi taikina jäi kiinni leimasimeen vaikka käytin runsaasti jauhoja. Ongelma ratkesi sillä kun taikinaa jäähdytti välillä kylmässä ja väliin laittoi talouskelmua.

Vielä on hieman tekniikassa harjoiteltavaa, mutta näin ensimmäiseksi kerraksi sain ne irti leimasimesta oli jo saavutus. Seuraavalla kerralla kannattaa valita taikinaresepti, joka ei kohoa näin paljon. Taikinan kohoaminen sumentaa nuo kuviot ja oikeastaan nämä voisivat olla vielä ohuempia. Maku kuitenkin oli ihan hyvä, sillä ne on lähes kaikki jo syöty vaikka ei ole vielä joulu.

Rauhallista joulun aikaa

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s